Edward Riedl (M)

Högre skatt för den som vill

En massa skatteplanerande kändisar förfasar sig över att vi inte betalar mer skatt i Sverige där vi fortfarande har nästan världens högsta skatter. Jag menar att det är hyckleri på hög nivå när de sedan skatteplanerar så mycket de bara kan. Min partikollega Jenny Petersson från Halland föreslår nu i en motion att de som vill ska kunna betala mer i skatt om de vill vilket idag inte är möjligt. Jag hoppas verkligen vi kan lagstifta om att det ska vara möjligt att betala mer i skatt för den som vill. Då får alla dessa kändisar en möjlighet att visa om de verkligen menar allvar med att de vill ha högre skatter eller om de bara menar att andra ska betala dessa högre skatter.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

12 kommentarer

  1. Per

    Håller med dig Edward! tycker det borde vara frivilligt att betala skatt! . Vad är det för onödigt påhitt att betala skatt?. Är väl bättre att vi slipper detta helt!

  2. Johan

    Hyckleriet är tydligt redan idag, var ett par roliga blogginlägg på Cornucopia som förklarar lättförståeligt hur dessa kändisar skulle kunna betala flera miljoner mer i skatt per år om dom bara ville. Men det är tydligen bara roligt med skatt om alla andra också tvingas betala. Man gnäller på sänkta skatter men så fort man får chansen att betala mer själv så vill man genast behålla pengarna i alla fall. Hade man tyckt skatt var så roligt som man utger sig för att tycka så hade man inte haft något problem att betala mer än någon annan.

  3. John

    I M-s värld så ska man betala skatt frivilligt . Jo vi har ju sett att det gäller även radiolicensen . Riedl du är ett stort SKÄMT. ha ha

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Skatt ska givetvis inte varit frivilligt i grunden. Däremot kan de som vill betala mer i skatt inte göra det idag.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det vore väl bra att de som väldigt gärna vill kan få göra extra-insättningar på skattekontot.

  4. lf

    Men du Edvard,är du villig att att betala mer i skatt? Du är ju kändis!
    De kändisar som du nu anklagar för skatteplanering,har du info om dessa som vi vanliga skattebetalarna inte har. Då är väl din förbannade skyldighet att visa på dessa.Annars är din blogg ett slag i luften.
    Ta nu inte på dig 2 månader att besvara dessa kommentarer.Jag skulle vilja säga att Edvard Riedel håller på att blogga ur.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag skulle inte betala mer i skatt än det jag redan gör idag. Däremot kommer jag fortsatt att skänka pengar till välgörande ändamål. Men de kändisar som klagar över att de vill betala mer i skatt (jag har inte klagat över detta en endaste gång) kan med ett sådant här förslag göra extra insättningar.

  5. per

    Jo jag fattar inte heller grejen med skatt!. Jag menar allt fungerar ju utmärkt! . Skolresultaten är ju kanon! äldre och sjukvården är ju felfri! invandringen och intrigationen är ju kanon!. Förstår inte vad mera skatt skulle läggas på?. Men isf skulle man ju kunna höja ersättningen till alla kompetenta politiker 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.