Edward Riedl (M)

Varför vill LO vinna valet åt S?

I valet 2010 var det bara 52% av LO-medlemmarna som röstade på socialdemokraterna. Trots det får de övriga 48% av LO-medlemmarna vara med och betala för socialdemokraternas valarbetare och valrörelse. Bara det borde göra fler medlemmar upprörda. Dessutom kan man kraftigt ifrågasätta motiven LO har. Under 7 år med alliansregering har 200 000 nya jobb vuxit fram i vår ekonomi, reallönerna har ökat snabbare än tidigare och betydligt snabbare än i vår omvärld. Aldrig har så många människor med vanliga arbeten haft det så bra som nu. Trots det vill nu alltså LO hjälpa S att vinna valet. Det handlar inte om medlemmarnas önskemål eller att tillvarata medlemmarnas intressen. Så varför vill LO vinna valet åt S?

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Steppe

    Ja, det känns otroligt märkligt med partianknutna fackförbund överhuvudtaget. Om man vill vara fackligt ansluten men inte delar fackets partipolitiska vision, vad ska man göra då? LO är hycklare och det känns otroligt jobbigt ibland.

  2. Åsiktsmaskinen

    Det är samma svar på din fråga som svaret på frågan varför Svenskt Näringsliv vill vinna valet åt M fastän många av medlemmarna där inte röstar blått.

    Varför tror du att Svenskt Näringsliv vill vinna valet åt M?

  3. lf

    Ja,jag kan förstå att du inte kan historien,Edvard.Du kan bolla med statistik men du kan inte trolla bort att arbetslösheten är den största i nutid.
    Och vad som är det värsta är ungdomsarbetslösheten.
    Genom en enorm samhörighet på 1900-talet kunde det arbetande folket skapa avtal som gjorde att man fick drägliga villkor på arbetsmarknaden.
    Jag tror inte att arbetsgivarna då fattade vad som skedde. Men man fick igång konsumtionen.
    Så Edvard var rädd om LO.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Kanske delar vi samma intresse för historia. Men bara för att något varit på ett visst sätt innebär det inte att det per automatik är det bästa för framtiden.

  4. Stefan

    I valet 2010 var det bara 49% som röstade på alliansen. Trots det får de övriga 51% av Sveriges befolkning vara med och betala för alliansens misslyckade politik! Det borde göra svensk folket upprörda (vilket det i och för sig har gjort om man ser på de aktuella opinionssiffrorna). Dessutom kan man ifrågasätta sanningshalten i Riedls och övriga moderaters skryt om att de ska gjort underverk bara för att 200000 fler är i arbete idag än 2006. Jag kan upplysa om att från 1994, när (S) tog över efter Bildtregeringen och fram till 2006 ökade sysselsättningen minst lika mycket! Givetvis tack vare den socialdemokratiska politiken!!! Löneutvecklingen följer en jämn och stabil kurva med få avvikelser, i huvudsak beroende på att den svenska modellen med arbetsgivare och fackförbund som förhandlingsparter. Alliansen har INTE bidragit till några lönehöjningar – enbart skattesänkningar. (Givetvis mest till de med högst inkomst!) Aldrig har så många människor i arbetslöshet och sjukdom haft det SÄMRE än nu! Därför vill LO hjälpa (S) att vinna valet! Det handlar om ALLA medlemmars önskemål och intressen!

  5. Edward Riedl (inläggsförfattare)

    Under krisen på 1990-talet försvann 500 000 jobb i vår ekonomi. Under den här globala krisen växte det fram 200 000 nya jobb netto i svensk ekonomi. politik har betydelse och gör skillnad. Sedan så är det för mig konstigt att LO så starkt vill kopplas ihop med bara ett parti i vårt moderna Sverige där deras medlemmar inte längre delar samma politiska övertygelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.