Edward Riedl (M)

Vänsterrörelsen förvånar inte längre

När den amerikanske presidenten Barack Obama nu besökt Sverige har vänstergrupperingar demonstrerat mot USA och mot att USA ska gå in i Syrien. Det borde förvåna mig att de inte istället demonstrerade mot en diktator som dragit sitt land genom ett inbördeskrig som hitintills kostat 100 000 människor livet. Samme diktator har dessutom troligen nu använt kemiska stridsmedel mot sin egen befolkning. Det borde förvåna mig att den svenska vänsterrörelsen väljer att demonstrera mot att USA istället för mot denne blodbesudlade diktator. Men det förvånar mig inte längre tyvärr. Avskyn mot USA är helt enkelt större än omtanken om de människor som förlorar sina liv i Syrien. Så ser den svenska vänsterrörelsen ut.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. Daniel

    Att borgare är naiva och gillar att ägna sig åt handviftande är ingen nyhet, som du tydligt visar här.

    Att läget i syrien är ohållbart är det ingen som protesterar mot. Men vad ska en demontration här hjälpa de utsatta i Syrien? Inte ett smack.

    Däremot kan man demonstera mot Obama, för det bör man. Han är en lögnare. Han är ansvarig för ett av de mest utdragna krigen i modern historia samt är på väg att starta ett till – men ändå fick han Nobels Fredspris??? Hur gick det till?

    Dessutom är han ansvarig för ett land som systematiskt (har det avslöjats) övervakar sina egna såväl som andra länders medborgare. Istället för att belöna Edward Snowden och Chelsea Manning så fortsätter han att straffa dessa två hjältar – och det värsta av allt är att när han är här i Sverige springer alla ni förtryckar-ivriga borgare fram för att slicka honom mellan skinkorna och låtsas som det regnar när man avslöjar era lögner.

    Det är därför man demonstrerar mot honom när han är här. För att allt annat är vansinne. Du borde skämmas som försöker svartmåla en sund, humanistisk rörelse som står för solidaritet och människorvärde, frihet och jämlikhet – precis den raka motsatsen mot de kalla högerrörelserna.

    SKÄMS!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Du bekräftar på ett tydligt sätt det jag skrev om. Ibland finns det bara att välja mellan två dåliga alternativ. Men i valet mellan att lämna människor åt sitt öde eller att använda militära medel vet jag vilket jag förespråkar och vilket ni förespråkar. Ett icke val är också ett val.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Ibland finns det inga riktigt bra alternativ. Men det finns mer dåliga alternativ.

  2. lf

    Men Edvard ,varför detta hat mot vänstern? Har du några belägg för att vänstern i Sverige står på Assad sida. Jag är ganska säker på att vänstern vill att det ska ske via FN.Men du tar alla möjligheter att smutskasta vänsterinriktade organisationer.
    Och jag tycker att du skall vara försiktig då du pratar om diktaturer.
    Vet du vad som gör att du aldrig blir en bra politiker? Jo du slår rundpallar som du själv kommer att snubbla över.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Läs gärna igen vad jag skrev. Att välja att demonstrera mot USA istället för mot diktatorn i Syrien säger enligt mig en hel del hur dessa grupper ser på problemet.

  3. Ann

    Edward!

    Jag brukar roa mig med att läsa din blogg, för det är den mest verklighetsfrånvända, men nu går det inte ens att le, vad menar du egentligen??? Du måste börja bilda dig Edward, annars får du hålla dig till Båtfrågorna enbart! Vänsterrörelsen, förklara dig, vilka ingår i den??

    • JonasE

      Svepande och generaliserade etiketter på ”motståndaren” är det enda Moderaterna använder sig av !!.
      Ta Allianspåståendet om ”Arbetslinjen mot bidragslinjen”, trots att bidragsberoendet aldrig varit värre än nu med Alliansregeringen i makten så kör man med denna generaliserande etikett, just för att försöka undvika den fakta som talar emot Allianspolitiken !!.

      • Edward Riedl (inläggsförfattare)

        Jag har svårt att förstå hur du och andra som påstår detta får ihop er argumentation.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det här svaret är till Ann:

      Det verkar vara en bugg som gör att det inte går att få kommentaren under rätt person.

      Otrevligheter förstärker inte dina argument. Om du är osäker på vilka som ingår i vänsterrörelsen så föreslår jag att du förkovrar dig på området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.