Edward Riedl (M)

Nu insourcas det industrijobb till Sverige

Under lång tid pratades det bara om hur företag outsourcade jobb från Sverige till Östeuropa och sedan Kina. Därför är det glädjande när man nu kan läsa nyheter om hur industrijobb insourcas till Sverige. Det är en effekt av att lönerna i tidigare låglöneländer blivit dyrare och att transportkostnaderna därmed äter upp den tidigare vinsten. Dessutom är produktiviteten i Sverige högre enligt ett av de företagen som uttalar sig i artikeln jag läste. Sverige behöver fler industrijobb för att trygga framtida välstånd och det här är riktigt goda nyheter. Nu hoppas jag att fler företag faktiskt räknar på om de verkligen tjänar något i slutändan på att flytta ut arbetstillfällen från Sverige.

 

Läs mer här och här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Viktor S

    Mycket bra, se till nu att få bort värnskatten så kommer den utbildande arbetskraften med. M sänker bolagsskatten till 22% för att företagen ska komma till Sverige så borde marginalskatten sänkas så det kommer lite människor som vill arbeta här med.

  2. JonasE

    En produktionstekniker på Volvo sa en gång till mig att ”om man vill räkna på att det är billigare att lägga ut jobb så gör man det”, och ”om man sen vill räkna på att det är billigare att ta hem jobb så gör man det i stället ”, så det är som i politiken, det sitter i viljan.
    Samma sak som Alliansens gnäll på de Röd-grönas politik….-det är ju ganska så enkelt, finns det pengar till Alliansens skattesänkningar så finns det pengar till annat, det sitter då i viljan !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det låter lite som en förenkling även om det säkert finns korn av sanning i det hela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.