Edward Riedl (M)

Vänsterpartiet är partiet ingen vill samarbeta med

Idag är det en stor rubrik i DI att Jonas Sjöstedt och vänsterpartiet har ställt ett ultimatum. De tänker inte ingå i en regering som vill ha vinster i välfärden. Men har Jonas Sjöstedt helt missat att ingen vill ha med honom i någon regering. Det finns bara ett enda ultimatum han kan ställa som skulle ha någon praktisk betydelse. Den dagen Jonas Sjöstedt säger att vänsterpartiet bara kommer att rösta på ett regeringsalternativ som vänsterpartiet ingår i kan vi kalla det ett ultimatum. Tills dess är vänsterpartiet en helt död kraft i svensk politik eftersom socialdemokraterna och miljöpartiet vet att de helt kan strunta i vänsterpartiet och ändå räkna med deras passiva stöd.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. Neo

    Ungdomsarbetslösheten är enbart 6,7 %, vilket alltså inte är mer än för övriga åldersgrupper, eftersom heltidsstuderande självklart inte är ”arbetslösa”! Det är en enorm skillnad på att enbart vara ”arbetssökande” mot att vara verkligt ”arbetslös”, så EUs sätt att statistiskt beskriva ungdomsarbetslösheten, då även icke arbetslösa unga ändå räknas som arbetslösa, är extremt skadligt och leder till att att felaktiga och åldersdiskriminerande beslut fattas av politikerna!
    GOLVET i arbetslöshetsersätningen, a-kassan, måste höjas till minst ”existensminimum” oavsett tidigare eventuell inkomst så att INGEN arbetslös ska som idag tvingas ta den onödiga byråkratiska och för samhället extremt dyra omvägen via Socialtjänsten, efter att ha tvingats sälja bil o bostad o göra sig av med alla bankbesparingar, för att få ut sin arbetslöshetsersättning motsvarande ”existensminimun”! Det är skandal att vare sig Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet eller ens facket värnar om denna stora grupp fattigaste o svagaste i samhället!
    Det borde vara självklart att ALLA arbetslösa ges en gemensam grundersättning plus en behovsprövad tilläggsersättning som kan kombineras med en privat inkomstbortfallsförsäkring! Samhället ska självklart basera ersättningar enbart på faktiskt behov!
    Alla arbetslösa bör ”anställas” av ”bemaningsföretaget” Arbetsförmedlingen och alltså ges den gemensamma grundersättningen…, men avtalsenlig lön då de hyrs ut eller placeras i åtgärd, FAS 3…! Istället för att som idag bemöta de arbetslösa som om de vore lata kriminella som måste övervakas noga så att de inte lurar till sig, stjäl, arbetslöshetsersättning, så måste Arbetsfrmedlingens enda uppdrag vara att hitta jobb eller uthyrningsuppdrag åt sina ”anställda”/arbetslösa!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag anser inte att arbetslösa möts som lata kriminella. Vi har bra skyddsnät i Sverige för både arbetslöshet och sjukdom.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det finns nog personer från olika partier som samlats i SD därför att de andra partierna har andra grundvärderingar.

  2. nn

    Förstår din rädsla för Sjöstedt! Han vill inte att ni ska sälja ut skola ,sjukvård, äldre omsorg till vinst drivan riskkapitalbolag. Det vill inte heller mer parten av svenska folket vilket inkluderar moderat väljare med.

  3. Leif

    Det ni politiker har missat är att nästan ingen vill ha vinster i välfärden. Det är bara ni som vill ha det, men ni får ju betalt för att tycka så. Men du har rätt, vem vill ha västerpartiet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.