Edward Riedl (M)

Vad vill (S) när det gäller Afghanistan? – Holmlund, Hartman och Bergqvist vad vill ni?

Svenska soldater och hjälparbetare förbättrar varje dag, med livet som insats, tillvaron för den afghanska befolkningen. Den föregående socialdemokratiska regeringen skickade ner svensk trupp redan 2002 vilket många vänsterdebattörer helt glömt bort. Dessutom skriver enskilda s-företrädare av olika rang, nu senast en tidigare försvarsminister, att Sverge snarast bör lämna Afghanistan. Detta trots att de rimligen vet konsekvenserna för de människor vi då lämnar i sticket. Så var det med solidariteten med människor i andra länder.

Men vad vill socialdemokratiska politiker i länet och på riksplanet? Gjorde Göran Persson och den föregående s-regeringen fel som skickade svensk trupp till Afghanistan enligt er? Hur ser ni på begreppet solidaritet med omvärlden?

Frågorna hopar sig och s-företrädare både lokalt och nationellt lyser med sin frånvaro i debatten kring Afghanistan. Vad vill ni? Vi har många svenskar där som dagligen riskerar sina liv och 100-tals miljoner kronor av våra skattepengar används för att försöka förbättra tillvaron för de drygt 30 miljoner afghaner som lever under många gånger helt orimliga förhållanden.

Engagemang likt det i Afghanistan får inte nedlåtas till partipolitiskt käbbel. Det kräver ett brett parlamentariskt stöd här hemma i Sverige. Är det så illa att ryggraden och solidariteten försvann i samma ögonblick som ni började göra upp försvarsfrågan med gammkommunisterna i vänsterpartiet? 

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Leif

    Håller helt med att vi skall vara på plats där borta men samtidigt måste jag ställa frågan, vad vill ni i moderaterna och regeringen. Varje dag kommer det artiklar om hur dåligt utrustade våra soldater är där borta, skickar ni våra pojkar och flickor till ett slakthus? Ni går som halva vägen och det är nästan ännu värre än att inte vilja ha trupper där borta.

  2. Edward Riedl

    Svar till Leif (2009-08-18 11:12)
    Jag delar din uppfattning fullt ut. Självklart skall svensk trupp i utlandet ha bästa tänkbara utrustning – Så har inte varit fallet. Vissa förbättringar sker just nu både i utrustning och vagnpark. Men det kom alldeles för sent och det finns fortfarande områden att förbättra. Detta får vi moderater och övriga alliansen skämmas över.

    Men inget av detta förändrar det riktiga i att vi finns på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.