Edward Riedl (M)

Sverigedemokraterna stoppas av aftonbladet

Hur tänker de på Aftonbladet? Det är uppenbarligen ok att på kultursidan påstå vad som helst, t.ex. att judarna i Israel genomför organiserade organstölder på palestinier men inte för sverigedemokraterna att anonsera. Hur tänker de? I fallet med de påstådda organstölderna bidrar de till bild av judar som något de inte är. Samtidigt innebär deras ställningstagande mot SD till att de hjälper dem hela vägen in i riksdagen. Märkligt agerande av Aftonbladet.

Aftonbladet borde kanske utbilda ansvarig utgivare och chefredaktörer i demokrati och pressetik. För i dagsläget verkar det saknas där.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. pierre

    Var har du läst i aftonbladet ”att judarna i Israel genomför organiserade organstölder på palestinier” som du skriver??? Det stod vad jag vet ” israeliska armén”. I min mening är det jäkligt stor skillnad. Du bara vinkla det och visar att du minst sagt är mindre trovärdig än aftonbladet i detta fall. Mycket dåligt kompis.

  2. Hilding Persson

    Vidareutveckla gärna varför du anser med egna ord att detta ska hjälpa sd in i riksdagen, Aftonbladets nobb att inte ta in reklam för sd. Ditt inlägg verkar bygga på tesen all reklam är bra reklam.

    Undrar om Aftonbladet gjorde jättevinster under den tid som israel historian valsade genom media?

  3. Edward Riedl

    Svar till Hilding Persson (2009-09-18 08:57)
    Ett främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna vill gärna framställa sig som missförstådda och motarbetade av etablissemanget. Aftonbladet hjälper dem på vägen genom att vägra dem annonser.

    All reklam är inte bra reklam men det AB nu ger SD är otvivelaktikt bra reklam för SD.

    Men det värsta enligt mig är AB bristande förmåga att förstå och omsätta begreppen demokrati och pressetik i verkligheten.

  4. Edward Riedl

    Svar till pierre (2009-09-17 20:46)
    Israeliska armén består av judar och i ett demokratiskt land är armén underställd staten och demokratiskt valda politiker. Punkt.

    Så oavsett vilken marginaldebatt du vill föra får du göra det med någon annan än mig.

  5. pierre

    Med ditt argument så innebär det att om svenska soldater i afganistan våldtar någon så kan vi lika bra säga att kristna har våldtagit i Afganistan, det är ju exakt samma argument som du försökte marknadsföra här…. eller bortförklara. Gå och vässa dina argument innan du uttalar dig Edward.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.