Edward Riedl (M)

Fjärde steget i jobbskatteavdraget är klart nu

Fjärde steget i jobbskatteavdraget innebär för de allra flesta löntagare ytterligare cirka 250 kronor mer i plånboken varje månad när skatten är betald. Det innebär att vallöftet med 1000 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald nu är uppfylld för 99 procent av alla som arbetar.

För en sjuksöterska handlar det om nästan 20 000 kronor mer kvar i plånboken varje år när skatten är betald. För en vanlig familj med vanliga arbeten med vanliga inkomster handlar det om 30 000 – 40 000 kronor mer kvar varje år när skatten är betald.

Dessutom bidrar det fjärde steget i jobbskatteavdraget att det på sikt blir cirka 150 000 fler arbetstillfällen. Alliansregeringen för en politik för fler i arbete och för att det skall löna sig mer att arbeta. Med fler svenskar i arbete blir det också ökade skatteintäkter som gör att vi kan förstärka den gemensamma välfärden med skola, sjukvård och omsorg.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Herr Riedl försöker som vanligt slå blå dunster i oss andra.

    Sanningen är den att inte har det skapats några fler jobb pga. jobbskatteavdragen. Så här säger SCB:s statistikdatabas:

    Kvartal 2 2007: 4446,2 tusen
    Kvartal 2 2009: 4407,7 tusen.

    Inte har jag skapat ett enda jobb för de pengar jag ”fått” under min yrkesverksamma tid. Dom ligger säkert på banken! Och så är det för dom flesta.

    Det känns sorgligt att den sociala sektorn förfaller medan högern driver igenom skattesänkningar som gynnar de ALLRA RIKASTE.

    Att det sen ”skvätter över” åt oss andra med lägre inkomster har för det mesta ätits upp av de avgifter som högerregeringen infört. Och som privatiseringarna orsakat:

    -Högre a-kassa
    -Högre elpriser
    -Högre resekostnader med tåg

    Märkligt är dessutom att man LÅNAR till skattesänkningar för de rika!

    Hög tid att byta bort den här regeringen!

  2. Lars Gidlöf

    Hur vet du att det skapar 150000 jobb på sikt,vilka är grunderna till detta påstående?Vänligen,visa faktaunderlaget att det ger jobb.
    Det enda vi med 100% säkerthet skapar är sämre statliga finanser,eller hur? Det är det ENDA vi verkligen vet, allt annat är antagande,förhoppningar etc, ingen som helst vetskap.
    Sen,vilka ska betala av den ökande utlandsskulden?

  3. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-09-19 13:46)
    Jobbskatteavdraget leder till fler jobb och mer kvar i plånboken för de som arbetar. Om du har någon källa (förutom dig själv) som påstår motsatsen vore det intressant att höra vilken. Att du misstolkar officiell statistik räknas inte heller.

    Att vi har olika uppfattning om hur samhället skall se ut må vara en sak. Men fakta bör vi kunna enas om.

  4. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2009-09-19 13:53)
    Tack för att du är observant. Rätt skall vara rätt. Alliansregeringens genomförda reformer, tillsammans med det föreslagna fjärde steget i jobbskatteavdraget, bedöms medföra 150 000 fler sysselsatta på sikt. Jobbskatteavdragen bedöms stå för drygt hälften av denna uppgång.

  5. Sebastian L

    Det är ju bra att man tänker sänka skatten, men varför sänker man ine arbetsgivaravgiften? Med mindre arbetsgivaravgift så blir det ju billigare att anställa.

  6. Ulf

    Som barnförälder går varje sänkt skattekrone för oss ut i omsättning direkt. Till exempel kan grabbens pianolärare nu satsa på ett eget vitt företag på heltid istället för deltid (och säkert en del svart).
    Vi hade inte haft råd med sånt före 2006.
    Sedan har jag råd att anlita hantverkare för att fixa saker som varit trasiga i huset länge. Så visst skapar det jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.