Edward Riedl (M)

(S) lurar väljarna

Socialdemokrater har under lång tid klagat med högt tonläge på att regeringen lånar pengar i dåliga tider. När socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet nu presenterar sina tre olika budgetförslag noterar jag något mycket intressant. De lånar precis lika mycket som regeringen. Men hur går det ihop med allt gnäll tidigare kring att regeringen lånar i dåliga tider? Det enkla svaret är att det inte alls går ihop. Det vore intressant om media hårdare än idag faktiskt granskar vad det är vänsterpartierna vill göra om de får regeringsmakten. För uppenbarligen går det inte att lita till vad de säger. Socialdemokraterna lurar nämligen väljarna.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Mats

    Edward om det är någon som lurat väljarna så är det alliansregeringen!

    Ja de rödgröna kommer också att ”låna pengar” men man kommer inte att använda de ”lånade” pengarna till att sänka skatten för de som redan har det bra – utan man kommer försöka att ställa till rätta det elände som nuvarande regering ställt till med – på samma sätt som efter förra borgerliga regering!

    Din politiska ståndpunkt som du gång efter annan redovisar på din blogg är långt, långt ute till höger i det politiska fältet – nu till en fråga som du kan svara ja eller nej på – kommer du någonsin att samarbeta med SD i någon fråga?

  2. Edward Riedl

    Svar till Mats (2009-10-07 09:06)
    Eftersom (S) inte planerar att ta bort de redan genomförda jobbskatteavdragen i nästa års budget (de väntar troligen till efter valet) så innebär det att de lånar till skattesänkningar i nästan lika stor utsträckning som alliansregeringen. Detta menar jag rimmar illa med retoriken.

    Moderaterna i Västerbotten har sedan länge markerat att vi inte samarbetar med främlingsfientliga. För någon vecka sedan när statsministern var på besök i Umeå deklarerade han samma ståndpunkt för den nationella arenan.

  3. Mats

    Edward vad gäller för er skattepolitik kommande valperiod är det densamma som innevarande?

    Enligt privatekonomen Gunilla Nyström på SEB som säger följande efter att ha studerat S-budgeten ”citat från TT”:

    Pensionärer, studenter med barn, arbetslösa och sjukskrivna
    blir vinnare medan höginkomsttagarna förlorar.

    Så blir det om oppositionen vinner valet 2010 och socialdemokraternas budgetförslag får dominera i en ny trepartiregering.

    Det är en budget med många plånboksfrågor som vänder sig till de breda grupperna, medelinkomsttagare med normalstora hus. Den har en tydlig fördelningsprofil. slut citat.

    FRÅGAN ÄR ALLTSÅ fortsätter ni att ta från de som har det sämst och ge till era kärnväljare – de som redan har det bra!

    Förklara för mig varför man skall betala olika skatt på inkomster gjorda idag och de som är gjorda under tidigare yrkesliv (privata pensionsförsäkringar)?

  4. Mats

    Edward jag frågade dig om du någonsin kunde tänka dig att samarbeta med SD i någon fråga – inte vad moderaterna i VB eller i Sverige skulle kunna tänka sig – utan du som den person du är!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.