Edward Riedl (M)

Nu är lillebror hemma från Afghanistan

Den svenska styrkan i Afghanistan FS 17 lämnade formellt över till FS 18 redan i måndags på Camp Northern Lights i Mazar-e-Sharif. Men de svenska soldaterna i FS 17 landande först igår kväll åter på svensk mark. De svenska soldaterna som tjänstgjort de senaste sex månaderna har haft det mycket tufft och kommer att behöva både stöttning och förståelse av anhöriga och vänner här hemma.

Vissa av soldaterna, inklusive lillebror, har dessutom varit i Afghanistan i över ett år under stundtals mycket svåra omständigheter. Jag önskar er alla varmt välkomna hem till Sverige (vet att några av er läser min blogg ibland när tillfälle givits). Ni har gjort ett fantastiskt arbete för att bygga trygghet där ingen trygghet tidigare funnits. Ni har gjort det med ständig fara för livet under mycket pressade förhållanden. Vi här hemma är mycket stolta över er insats.

Det är skönt att veta att lillebror nu är hemma igen. Vi hann prata i telefon en stund tidigare idag och hans familj kommer att kunna träffa honom redan på fredag. Jag vet att hans äldsta dotter längtat väldigt mycket efter honom den sista tiden. Nu är det snart dags för hela familjen Riedl att fira jul öst på stan.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.