Edward Riedl (M)

Tydliga besked från socialförsäkringsministern

Socialförsäkringsministern Christina Husmark-Persson (M) ger tydliga besked i debatten och svårt sjuka. Hon säger att hon redan nu ger försäkringskassan i uppdrag att se över hur de nya reglerna tillämpas. Den som är svårt sjuk skall givetvis inte tvingas arbeta.

Det är bra att hon är tydlig samtidigt som vänsterpartierna givetvis alltid ser sin chans i att kritisera regeringen. Men det är bra att frågetecken även rätas ut offentligt när debatten blivit så infekterad som den blivit.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

18 kommentarer

  1. Pelle

    Hoppsan kanske en liten backning i högerns jakt på sjuka – de ”dödssjuka” skall kanske ”skonas”?

    Vem skall man då jaga?

    Då måste övriga sjuka och arbetslösa jagas hårdare – kanske man kan ”sätta åt” pensionärerna lite hårdare?

    På något sätt måste högern få in pengar till ytterligare skattesänkningar till de som redan fått en massa – de besuttna, högerns kärnväljare – även kallat ”det egoistiska folket”.

    Högern ”marcherar” på för de rika friska – och jagar de sjuka fattiga!!

  2. Lennart

    Lyssna till dagens Ring P1, när det läggs upp på webben. Mitt i programmet ringer mamman till en cancersjuk dotter som nu avlidit. Jag säger inte mer…

  3. Janne

    Det är endast de som är starka nog i Alliansens Sverige som har chansen till upprättelse. Alla de andra slår man allt hårdare på.
    Sann Moderatpolitik!

  4. Isak

    Reglerna har varit glasklara, men nu får moderaterna kalla fötter när verbala läkare berättar hur den moderata poli-
    tiken krossar människor som redan ligger. Det här har vi
    skrivit om under lång tid, men Riedl har inte fattat vidd-
    en av sitt partis politik. KD säger sig vara verklighetens
    folk, nu kan moderaterna tillfoga sig overklighetens folk.
    Och det är så overkligt så man tror inte det är sant.

  5. Isak

    Bäste Herr Riedl nu har Socialförsäkringsministern erkänt
    att det inte var Försäkringskassans fel utan brister i lag-
    stiftningen och direktiven. Moderaterna har än en gång vi-
    sat sitt rätta tryne och människofientlighet. Och redan nu
    i dag har Moderaterna tappat 4% i opinionen. Kan lova dig
    Herr Riedl att ni kommer att får gå på reträtt i många an-
    dra frågor. Det skall inte vara politiskt lönsamt att
    sparka på redan liggande personer.

  6. Oscar

    Oj då – blåser det nya vindar?

    Då får vi se vart vi skall vända oss idag?

    Du svänger fort Edward i dina åsikter – ena dagen är allt bra som högern gör nästa dag skall man titta över det hela.

    AVGÅ och låt folk med empati sköta politiken – vi kommer att hjälpa till med avgången vid valet 2010.

  7. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-04 08:56)
    Dina angrepp på alliansregeringen har inte mycket med verkligheten att skaffa. Ingen tidigare regering har satsat så mycket skattepengar, som den nuvarande, på sjukvård och rehabilitering.

    Blir det fel i nya lagar och regler omprövar regeringen sin politik så att de som ska omfattas av sjukförsäkrningen också gör det. Men regeringens ambition att endast de som skall omfattas av försäkringen också skall göra det är bra.

  8. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2009-12-04 09:49)
    Jag hörde inte inslaget men kan självklart förstå sorgen detta måste inneburit. Det känns bra att regeringen tidigt deklareade att nya cencerriktlinjer och nya pengar till området var nödvändigt. Vi måste fortsätta arbetet med att förbättra cancersjukvården och dessutom få den mer likvärdig över landet.

  9. Edward Riedl

    Svar till Janne (2009-12-04 11:10)
    Det skall givetvis inte vara så som du beskriver. Om det i enskilda fall ändock blir så måste både lagstiftning och tillämpningsregler hos försäkringskassan ses över. Det var också socialförsäkringsministerns besked.

  10. Edward Riedl

    Svar till Isak (2009-12-04 19:36)
    Om socialförsäkringsministern efter kritiken först säger att hon skall ge uppdrag att se över regelverken ser jag det som positivt. Vetskapen om att man inte alltid gör rätt och att effekterna kanske inte alltid blir som man tänkt sig. Du verkar se det som en svaghet. Jag ser det som en styrka att ständigt ompröva om de förslag vi beslutar om också leder till den politik vi vill ha.

  11. Edward Riedl

    Svar till Oscar (2009-12-05 10:30)
    Din uppfattning delas inte av flertalet enligt senaste Skop, även om det är jämt. För er (jag gissar att du inte sympatiserar med alliansen) som vill ha en röd-grön regering måste det kännas jobbigt att alliansregeringen är lyhörd när politiska beslut omprövas när de fått fel effekter mot det som skulle uppnås.

    Men missta inte detta för vindflöjelpolitik. Det handlar fortfarande om att sjukförsäkringen skall vara stark för de som verkligen behöver den. Arbetslinjen är huvudspåret. Den som är sjuk skall få sjukvård och rehabilitering vid behov med målet att kunna återvända till arbetsmarkand

  12. Lennart

    Jag bad dig lyssna på programmet, och du svarade att du inte lyssnat på programmet. Goddag yxskaft, skulle jag kunna säga åt det svaret. Lyssna härifrån om du vill: http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=1120

    Det är samma mamma som för något år sedan uppmärksammade sin dotter Anna Olssons situation med ett samtal till Ring P1, som sedan blev till TV-inslag med dottern i Rapport. Nu när dottern är död kämpar hon för alla andra sjuka som inte kan tal för sig.. och hon talar väldigt bra tycker jag.

  13. leif

    Jag tror nog du får slå en signal till fjollträsk och få dom som bestämmer att förstå att den här vägen inte kommer att fungera för er.

    Sparka på liggande människor har aldrig fungerat i Sverige och det kommer inte att fungera nu heller.

    När det kommer till kritan så känner dom flesta någon som är sjuk och detta är inget ni kan gömma.

  14. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2009-12-06 12:57)
    Jag har nu lyssnat på inslaget och känner givetvis med någon som förlorat sitt vuxna barn i cancer. Men det innebär inte att det övriga hon säger är något jag fullt ut delar. Hennes okritiska förhållningssätt gentemot alternativet delar jag inte. Givetvis faller det hon säger dig i smaken eftersom du, precis som hon, inte vill ha en alliansregering. Men en majoritet av svenska folket ville annorlunda vid senaste valet. Så fungerar demokratin.

  15. Edward Riedl

    Svar till leif (2009-12-06 19:36)
    Eftersom regeringen inte bedriver en sådan politik som du och andra påstår finns det goda chanser för alliansen att sitta kvar vid makten även efter valet 2010. Regeringens ambition är att få ett väl fungerande socialt skyddsnät där den som är i behov av stöd och hjälp också skall få det. Sedan kan det bli fel och då korrigeras detta. När dammet lägger sig kommer nog det stora flertalet att vara rätt nöjda.

    Ingen tidigare regering har satsat så mycket på sjukvård och rehabilitering som den nuvarande. Det är verkligen att bry sig om dem som blivit sjuka och hamnat utanför.

  16. Lennart

    Hoppsan, så du tror dig veta vad för slags regering jag vill ha utifrån en kommentar på ett av dina blogginlägg – men det vet du inte ett skvatt om. Däremot vet du att jag är upprörd över det sjukförsäkringshaveri vi verkar ha i det här landet. Jag blir också i andra sammanhang upprörd när politiker i alla sammanhang skyller på andra utan att ta eget ansvar och erkänna egna fel. Socialförsäkringsministern skulle ha varit mer trovärdig om hon i gårdagens Agenda på gammalt Palme-maner sagt: – Det hade jag ingen aning om…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.