Edward Riedl (M)

Alliansen leder över de röd-gröna i senaste Skop

De fyra regeringspartierna leder nu med 0,3 prcentenheter över de röd-gröna. Regeringspartierna har stöd av 47,6% och de röd-gröna har stöd av 47,3%. Svergiedemokraterna backar något men ligger fortfarande över 4%-spärren till riksdagen. Skops väljarbarometer genomfördes mellan 3 och 30 november.

Det mesta talar för att det kommer att bli ett tufft och jämt valår där skillnaden mellan blocken kommer att vara mycket litet. Det block som kan presentera den bästa och bredaste samanhållna politiken kommer troligen att bära regeringsmakten nästa höst. Vi moderater kommer tillsammans med de andra allianspartierna att göra vårt bästa för att få behålla ert förtroende att styra landet ytterligare fyra år.

Det känns bra att kunna peka på hur bra vi klarat den globala finanskrisen och den efterföljande lågkonjunkturen tillsammans allianspartierna. Men också med vilken politik Sverige skall stå starkare efter krisen och hur nya jobb och ekonomisk tillväxt skall fortsätta bygga ut välfärden och ge enskilda ökade möjligheter i sin vardag.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

12 kommentarer

  1. leif

    Har ni klarat den globala krisen bra? Rekord i arbetslöshet och allmän misär bland vanligt folk. Om detta var bra gjort från eran sida, hur sjutton hade det sett ut om ni gjort ett dåligt jobb?

  2. Edward Riedl

    Svar till leif (2009-12-05 11:28)
    Sverige har idag ett utanförskap (arbetslösa, sjukskrivna mm) som under den värsta globala krisen på 100 år är ungefär lika stor som när socialdemokraterna styrde Sverige under brinnande högkonjunktur.

    Hur hade det sett ut om de röda fortfarande satt kvar vid makten under dessa svåra tider när de inte ens klarade av att styra Sverige i medvind, nerförsbacke och hemlängtan.

    Bevare oss från ett sådant styre igen.

  3. Pelle

    Det lilla övertaget man har nu är när man räknar med KD och C vilka båda är på väg ur riksdagen med expressfart!

    Då kanske man gör som i Malmö att högern tar stöd av SD vilket (M) kan komma att göra enligt Staffan Appelros en av era riksdagsledamöter enligt TT.

    Högern ”marcherar” som i Europa på 30-talet!

  4. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-05 12:38)
    Sveriges statsminister tillika mitt partis partiordförande har tydligt deklarerat att inget samarbete kommer att ske med Sverigedemokraterna. Tydligare kan det inte bli. Men jag beundrar med vilken ihärdighet du och andra ändå försöker missförst och misstolka.

    Det stora problemet är att du och andra som uttrycker er på sådant sätt faktiskt bidrar till att göra SD rumsrena. För dem som faktiskt tror på vad ni skriver bidrar dessa upprepningar till att städa SD:s fasad. Om moderaterna kan samarbeta med dem är de väl inte så farliga. Var tredje svensk kan ju tänka sig att rösta på (M).

  5. Pelle

    Som vanligt så vänder du det hela så att det är andra än högerpartisterna som ”rår för” det hela – så skedde också på 30-talet när högern fick det till att verka som att det var kommunister och judar som stod för det farliga i samhället – vilket bevisligen inte var fallet!

    Staffan Appelros en moderat har sagt att man kan ta stöd av SD – Edward det är fakta och kan inte förnekas.

    Det är bland moderater man finner de flesta som kan tänkas rösta på SD – om er interna utredning om detta nu inte är klar och kan visa på något annat.

    Högern har att bevisa sin påstådda ”rumsrenhet”!

  6. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-06 13:07)
    Du, inte jag, gjorde jämförelser till 1930-talet. jag konstaterar bara att ditt sätt att debattera troligen gör SD rumsrena eftersom du klumpar ihop dem med moderaterna som var tredje svensk kan tänka sig att rösta på. Det är synd och troligen inte din mening.

    Sedan kommer det alltid att finnas enskilda personer från alla partier som säger sådant som inte har stöd hos flertalet i de olika partierna.

    Din okunskap bevisas återigen när du menar att kommunismen inte varit farligt för de samhällen där den varit förhärskande. Ett besök i verkligheten rekomenderas.

  7. Pelle

    Du vränger orden som den ”värste” försäljare av begagnade bilar och dessutom är du väldigt okunning i de elmentäraste när det gäller empati!

    Jag befinner mig i verkligheten i motsats till dig – som pensionär försöker jag få ekonomin att gå ihop varje dag.

    Jag vet att man hade det problematiskt i de delar som stod under komunistiskt ”beskydd” i delar av Europa – men hur hade man det i länder i Nationalsocialisternas välde?

    NS var 30-talets högerparti – syskonparti till många av dagens högerpartier.

    Du svarar inte på om ni utvärderat varför moderater gärna röstar på SD?

  8. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-07 12:57)
    Jag har varken försvarat nazister eller kommunister. Du slirar fortfarande på orden när det gäller kommunismen. Din egen mening är: ”Jag vet att man hade det problematiskt i de delar som stod under kommunistiskt beskydd i delar av Europa”. Dessa dina ord är väl en ordentlig underdrift i skenet av alla miljoner människor som mördats i kommunistregimerna. Men visar tydligt vad du menar med ordet empati.

  9. Pelle

    Hur många dödade högerpartiet – nationalsocialisterna?

    Du slingrar dig som vanligt – ett ”knep” som trängda högerpolitiker alltid gjort genom tiderna.

    Jag vet att många ”försvann” mördades i de kommunistiska regimerna – men NS dödade också kommunister och andra ”oliktänkande” samt även miljoner judar.

    Empati Edward det är det som högerpolitikerna i Sverige saknar för de människor som man pressar till ”förb..else”.

    Rika friska ska primeras – sjuka fattiga ska jagas tills de stupar – högerpolitik som den var i Europa på 30-talet och som ni nu tagit över – skrämmande!

  10. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-07 19:08)
    Nazismen var avskyvärd på alla sätt precis som kommunismen som samhällsmodell. Skillnaden är att du försvarar den kommunistiska modellen. Du förminskar åtminstone de hemska brotten som begåtts av dessa tottalitära regimerna.

    Sedan förstår jag inte din vilja att göra sverigedemokraterna rumsrena genom att jämföra alliansregeringen med de groteska brott som begicks av fascismen under under första halvan under 1900-talet.

  11. Pelle

    Jag har aldrig försvarat kommunismen och jag vill definitivt inte göra SD rumsrent – men jag skulle vilja att M vore rumsrent!

    Efter att ha varit medlem i ert parti i några år och fick mer och mer insyn i ert ”tänk” då hoppade jag av – maken till ”falsarium” inom politiken har jag aldrig skådat.

    Nu får övriga väljare som ”lurats” rösta på alliansen se vad högern står för med all denna kraft på att öka klyftorna i samhället.

    Det är samma grundsyn på politik som högern hade i Europa (och Sverige) under 30-talet – gynna rika friska – jaga fattiga sjuka.

  12. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-08 23:17)
    Trots det som du påstår anser, åtminstone i den Skop artikeln handlade om, att alliansen borde fortsätta styra Sverige ytterligare fyra år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.