Edward Riedl (M)

Hycklande socialdemokrater

"Antingen har S en jobblinje, och då hycklar de i kritiken mot nya sjukförsäkringen. Eller så är deras kritik ärligt menad, men då hycklar de om att de har en jobblinje".

Så börjar dagns ledare i SVD. På bättre sätt går det inte att beskriva det hela. Även om ledaren är vänligt inställd till alliansregeringen är det bra läsning för den som vill veta mer.

Läs dagens ledare i SVD.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

12 kommentarer

  1. Pelle

    Så tappar då alliansregeringen rejält läs VK: http://www.vk.se/Article.jsp?article=317744

    Då skall man också betänka att mätningen gjordes innan alliansens Försäkringskasse skandal – undrar om alliansen efter skandalen kommer över 40%?

    Skönt med dessa siffror med undantag för SD:s goda siffror – ser man på flödet av röster till SD så ser man att en övervägande del kommer från moderaterna – hur var det Edward med er analys av detta?

    Som det ser ut nu så får dom trots det ingen vågmästarroll då de röd/gröna får över 50% enligt senaste SCB rapporten -förståndet verkar segra!

  2. TC

    Bidragssystemet måste göras om så att ALLA som inte kan försörja sig själva, såsom arbetslösa sjuka socialbidragstagare…, ges exakt samma ersättning från samhället, med en behovsprövad tilläggsersättning. De som vill ha en inkomstbortfallsförsäkring utöver det gemensamma grundbeloppet måste teckna en privat sådan via sina fackförbund. Studiemedlet ska vara en studielön där studieresultat krävs för att få studielön, o nivån samma som ersättningen till de som inte kan försörja sig själva.
    Är man sjuk kan man inte jobba o ska då ges ersättning så länge man bedöms vara sjuk utan tidsbegränsning.

  3. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-10 10:53)
    Det svänger i politiken kan man konstatera med mindre än ett år kvar till valet. Sedan finns det inte så vitt jag känner till några belägg för det som du påstår. Återigen återkommer jag om en sådan rapport tas fram vilket jag tidigare lovat.

  4. Pelle

    Edward, läs artikeln i VK så får du se vad SCB kommit fram till – mer än dubbelt så många M väljare som S väljare har gått över till ”övriga partier” där SD är överlägset störst!

    Fakta Edward går aldrig att förneka även om du alltid försöker göra det när något är negativt för alliansen.

  5. Hoss

    Edvard, du ska all kredit för att du svarar. memn, swedan tar det slut, för det du uttrycker kan jag verkligen inte ställa upp på. Därför, svara nu ärligt, var det såhär det skulle bli.
    Att arbetslösheten skulle stiga till historiska höjder,
    att människor skulle ställas utanför,
    att de sjuka, gamla och pensionärerna skulle betala priset, var det er politiska vilja, ytterst?

  6. TC

    Det är främst lågutbildade unda män, ofta aretslösa, som röstar på Sd. I förra valet så var det dessa traditionella sosseväljare som övergav sossarna o deras misslyckade jobbpolitik för att istället rösta på de nya Moderaterna, men nu verkar dessa outbildade ynglingar överge även Moderaterna för att istället rösta på främlingsfientliga Sd. Sossarna är de som lider mest av att dessa traditionella sosseväljare nu verkar överge sossarna ännu ett val.
    Finanskrisen o den höga arbetslösheten i hela världen orsakades inte av Alliansen. Pensionärerna har INTE fått det sämre, eller ens höjd skatt.

  7. Pelle

    TC finns du verkligen?

    Dina åsikter som du för fram är högerextrema din mentala kapacitet är förvånande – jag tror att du ”fejk” eller hoppas att det är så.

    Skulle du vara verklig är det skrämmande – då behöver du vård!

    Edward är nog skrämmande han men du är värre – är du politisk sekreterare hos moderaterna?

    Lägg ner sök hjälp kanske du kan komma tillbaka från ”utanförskapet”.

  8. Edward Riedl

    Svar till TC (2009-12-10 11:18)
    Din tanke om en form av medborgarlön eller liknande är inte ointressant eller ny. Det skulle ge alla medborgare ett grundskydd och en lägsta nivå som sedan ständigt kan höjas med eget arbete och egna ansträngningar. Den har förespråkats av både moderater och vänsterpartister. Jag är inte främmande för sådana tankar även om det inte är alldeles lätt att genomföra sådant och kräver mycket för att undvika marginaleffekter som inte är önskvärda.

  9. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-10 13:48)
    En tänkbar förklaring till att de som kan tänka sig att rösta på SD återfinns bland tidigare m-väljare är att vi varit tydliga var vi står och de därför inte vill vara kvar hos oss medan andra partier inte gjort det. Men återigen vet vi inget så länge ingen väljer att granska detta närmre. Som jag sagt tidigare kommer jag att på bloggen återkomma om mitt parti genomför något sådant. Men ställ gärna frågan även til tex (S).

  10. Edward Riedl

    Svar till Hoss (2009-12-10 14:50)
    När alliansregeringen tog över makten efter valet 2006 så minskade arbetslösheten och utanförskapet i en rasande takt. Sedan hände något många röd-gröna och deras anhängare uppenbarligen missat – En global finanskris med efterföljande lågkonjunktur där flera hundra miljoner arbetare världen över förlorat sina jobb. Sverige är ett litet exportberoende land som självklart drabbas när andra länder inte vill köpa våra lastbilar, bilar och tvättmaskiner.

    Men dagens utanförskap är på ungefär samma nivåer under den värsta krisen på 100 år med alliansen som den var när (S) styrde i högkonjunktur…

  11. Edward Riedl

    Svar till TC (2009-12-10 16:35)
    Men i många inlägg kan man nästan få uppfattningen att en del inte tror att den globala finanskrisen hänt eller i värsta fall att alliansregeringen rår för den. Däremot har vi ansvaret att på ett bra och säkert sätt ta landet igenom krisen. Så här långt är min uppfattning att vi lyckats väl.

  12. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-10 19:57)
    Den typen av inlägg som du producerar där du sjukdomsförklarar människor med andra åsikter än dina egna är endast tråkiga. Har du så grunda argument för det som du tror på att du tvingas vara oförskämd och otrevlig istället för att formulera dina tankar med ord?

    Kom ihåg att ditt sätt att uttrycka dig endast slår tillbaka på dig och de tankar du säger dig stå för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.