Edward Riedl (M)

Obamas nobeltal var kanon…

Många hade nog funderat på hur Obama skulle lägga upp sitt tal när han tog emot nobelpriset. Han är en duktig retoriker och hade säkert förberett sig länge på vad han ville förmedla. Vilket tal sedan. Han ryggade inte för de svåra frågorna och omvärldens ibland naiva förreställning att fred och frihet kan uppnås utan militär, krig och uppoffringar. Det existerar fortfarande ondska i vår värld och avsaknad av en världsledare som Obama hade varit fruktansvärt för en fria och bättre värld. Dessutom var han tydlig när det gäller regimer som förtrycker sina egna medborgare. Mina tvivel mot Obama är som bortblåsta och han går från klarhet till klarhet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Svar till Mikael Sundling (2009-12-10 23:09)
    Han växer med uppgiften och var igår mycket tydlig med de grundläggande värdena om mänskliga fri och rättigheter. Med Obama i spetsen kommer USA återigen att leda en samlad värld.

  2. Bernard

    Vad är detta?

    Två moderata ”krigshetsare” tillåts ta utrymme på VK:s webbsidor!

    ”Fred på jorden” är det som de flesta människor i världen önskar sig och så kommer dessa högerpartister och ”välsignar” kriget – vart är högern på väg?

    Lägg av – vill jag bara säga till dessa ”dromedarer” – bli männskliga!

    Inga krig har ”vunnits” – alla är förlorare vid krig!

    Mest lider ”fattiga” människor på plats mitt i krigszonerna.

    FRED, FRED, FRED – är det som skall verka för!

  3. Edward Riedl

    Svar till Bernard (2009-12-12 17:03)
    Jag tror de flesta är emot krig. Däremot kan det sedan vara nödvändigt vilket var det Obama pratade om i Norge. Hitlers skräckvälde hade inte gått att stoppa med icke våld och fina tal.

    Så visst skall vi kämpa för fred och frihet för människor på vår jord. Men på vägen dit kan ibland krig vara nödvändigt.

    Obama förklarade på ett bra sätt USA:s hållning (som jag delar) när det gäller despoter som förtrycker sina egna befolkningar och diktatorer som strävar efter massförstörelsevapen.

    Så någon krigshetsare är jag inte. Men inte heller så naiv att jag tror världen är rakt igenom är god.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.