Edward Riedl (M)

Mer av allt till alla innebär mindre till dig…

Under luchen idag såg jag lite från riksdagsdebatten kring kulturpolitiken och slogs av att även där vill s, v och mp mer än alliansen. De vill satsa mer pengar på allt och alla. Men kom ihåg att det innebär mindre till dig som arbetar och skall betala s,v och mp-politiken med högre skatter.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Låt rika och högavlönade betala tillbaka

    Åja, det är nog dags att låta rika och högavlönade betala tillbaka av de skattesänkningar som de fått. Jag har gått igenom högerns och senare moderutternas valaffischer och det genomgående budskapet är i samtliga, lägre skatter. Där ser man vilken självupptagenhet som lyser igenom för dessa grupper av människor. Men i SCB,s senaste valundersökning (9000 personer) ser man att vanligt folk nu på allvar har insett vilket alternativ som är bättre vid nästa val.

  2. Edward Riedl

    Svar till Låt rika och högavlönade betala tillbaka (2009-12-14 13:43)
    Har du rätt kommer de röd-gröna att vinna valet 2010. Jag tror, till skillnad från dig, att det blir precis tvärtom. När s, v och mp tvingas ge konkreta besked om sin politik och framförallt hur de tänker betala för den kommer många att överge dem.

    Efter valet får vi facit.

  3. Lars

    Ja, sänka skatten och gå mot avgiftssamhälle leder till ett bättre samhälle enligt borgarna.
    Har du inte råd, så skyll dig själv! Jobba mer då!!

  4. Markus

    Högern har väl aldrig vunnit ett val på att lova sänkta skatter. Förra gången vann ni på att lova fler jobb och utmåla bidragstagare som fuskare. Jag tror alla fattar att det blir högre skatter efter 2010, men också att de högavlönade får betala en större del av de höjningarna.

  5. Edward Riedl

    Svar till Lars (2009-12-14 14:29)
    När s, v och mp till slut berättar hur de tänker betala (eller rättare sagt låta dig som arbetar betala) för sin politik tror jag många kommer att fundera både en och två gånger innan de lägger sin röst.

    Sossarna kommer att höja skatten om de vinner valet – Vilka avgifter kommer de att sänka? Jag har inte hört någon!

  6. Edward Riedl

    Svar till Markus (2009-12-14 14:44)
    Jag tror ingen vinner val på sänkta skatter taget ur sitt sammanhang. Däremot tror jag att man kan förlora val på att lova kraftigt höjda skatter. Det är väl därför s, v och mp mörkar vem som skall betala de höjda skatterna. De rika säger de i förbifarten. Det låter säkert bra men ger inga direkta skatteintäkter. Det blir därför mer spännande när de tvingas berätta mer om hur de tänker låta de som arbetar betala för sin politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.