Edward Riedl (M)

Lågt utspel av Frankrikes försvarsminister

Gripen ser alltmer ut som en vinnare när Brasilien skall köpa nya stridsflygplan. När det brasilianska flygvapnets ledning rangordnat de olika flygplanen rankas Gripen som etta, det amerikanska planet som tvåa och det franska först på tredje plats. Då går den franska försvarsministern ut och menar att det är att välja en Volvo före en Ferarri. Lågt samtidigt som det visar hur viktig affären är. Det plan som vinner striden i Brasilien har självklart ett bättre utgångsläge när bl.a. Indien och andra länder snart skall köpa nya plan.

Det är nu viktigt att den svenska regeringen, likt den franska och säkerligen även den amerikanska, nu abetar hårt på den politiska delen i en affärsuppgörelse som kommer att innebära tryggandet av viktiga arbetstillfällen här hemma i Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. lf

    Ännu en obegriplig blogg!
    Lågt utspel från Frankrike.Nu är det viktigt att den svenska regeringen och den amerikanska regeringen arbetar hårt.
    Menar du då att de skall vara lika låga som Frankrike?

  2. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-07 15:40)
    Men ändå läser du den?

    Vad jag menar är att både den franska och amerikanska regeringen jobbar hårt mot den brasilianska för att sälja sina länders flygplan. Min blogg handlade om att den svenska regeringen måste arbeta minst lika hårt mot Brasilien den också om SAAB skall få ett kontrakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.