Edward Riedl (M)

Röd-gröna svar saknas i debatten

Valet i september är på flera sätt unikt. För första gången står två regeringsalternativ mot varandra. Probelemet så här långt är att endast ett av alternativen berättar vad de vill göra om de får väljarnas förtroende.

Det är viktigt att vi från alliansen fortsätter att berätta vilket Sverige vi vill ha, hur vi ska komma dit och hur vi skall betala för det. Politik är att prioritera då pengarna inte räcker till allt. På samma sätt som en familj tvingas göra prioriteringar hemma vid köksbordet måste en ansvarsfull regering göra.

I det skenet blir det röd-gröna regeringsalternativet högst osäkert. Vad innebär det med Mona Sahlin (S) som statsminister och Lars Ohly (V) som finansminister? Vilken politik vill de bedriva och hur tänker de betala för den? Att säga att de vill satsa mer pengar på allt från kultur till rättsväsende samtidigt som bidragen skall höjas och företagande försvåras målas en allt mer omöjlig bild av ett röd-grönt styre fram. Till detta skall de också chockhöja skatterna på arbete för vanligt folk.

Att rösta på de röd-gröna är verkligen att köpa grisen i säcken.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

14 kommentarer

  1. Janne

    Så typiskt för moderaterna att köra med skygglappar. Människorna i samhället är inte värda att lyssna på om man inte hör till rätt samhällsklass. De RÖD-GRÖNA har tydligt talat om vad man vill göra av Sverige och för dess befolkning. Är du så Blind Edward? Det är också tydligt vilka som får betala Alliansens skattesänkarnota. Människor börjar inse detta.

  2. leif

    kan bli första valet när vinnarna inte säger något alls. Ni gör ju ett bra jobb att driva bort väljare med er politik att gå hårt åt dom svaga i samhället. Så varför ska dom säga något egentligen?

  3. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    Alltså, detta är ju faktiskt helt sant. Med röd-grön regering (med rött i majoritet) skulle man få en icke-politik utan visioner.

    Detta stämmer dock inte om en grön-röd regering (med Mp som frontar). Fast det är inte en realitet idag, så det kan vi skippa.

    Men säg mig, vad får man från en blå alliansregering? Jo, partier som
    * försvarar utplånandet av demokratins grundpelare (FRA-lagen)
    * lastar över förundersökningsansvar till privatpersoner (Ipred)?
    * tycker om EU-samarbetet idag – vilket är de facto skit.

    I regering åtminstone ser jag nog helst varken röd-grönt eller blått i dagsläget..

  4. Gunnar

    Det blir spännande när ni kommer(troligen)att behöva stödet från SD för att kunna driva igenom alliansens politik. C kommer nog inte med efter valet. Byts Mona ut mot Margot så blir det nog tufft.

  5. Edward Riedl

    Svar till Janne (2010-01-08 11:24)
    Jag förstår inte riktigt din kommentar till bloggen jag skrivit. Alliansen är tydliga med vilken politik som gäller till skillnad från de röd-gröna som säger att de vill regera tillsammans men inte med vilken politik. Det vore väl ärligt och berätta vad de vill göra om de för väljarnas förtroende! Men deras taktik som parti verkar vara den du själv använder: Kritisera alliansen och berätta inget om vad alternativet kan var.

    Att säga att alla skall få mer är inte att ärligt berätta om vad de vill göra. Det skall betalas också.

  6. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-01-08 11:39)
    Du har en poäng. Jag tror att de röd-grönas bästa chans att vinna valet är att inte berätta vad de vill bedriva för politik. Därför ser jag det som en för mig och alliansen viktig uppgift att just pressa dem om vad de egentligen vill med Sverige. Troligen kommer både media och medborgare att kräva svar de också när valet närmar sig.

  7. Edward Riedl

    Svar till Mikael ”MMN-o” Nordfeldth (2010-01-08 13:48)
    trots din dystra syn på både höger och vänster är det nog realistiskt att tro att något av dessa block kommer att styra Sverige efter valet 2010. Då har det viss betydelse vad de olika blocken också vill.

  8. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    ”trots din dystra syn på både höger och vänster är det nog realistiskt att tro att något av dessa block kommer att styra Sverige efter valet 2010. Då har det viss betydelse vad de olika blocken också vill.”

    Fast, vad de olika blocken vill spelar ju faktiskt väldigt liten roll när de i helhet endast vill förändra/bevara saker som svart på vitt är dåliga för ett öppet, demokratiskt samhälle.

    Skillnaden i ändringarna utöver dessa försämringar – vilket är vad man lyckas rikta valfrågorna på – är miniskuösa blocken emellan. I slutänden väljer folk på om de gillar mumintroll eller toblerone mer…

  9. Oscar

    ”Alliansen har varit tydlig med att inte samarbeta med SD.”

    Skriver du Hr Riedl – men att ta passivt stöd av dessa ”högerfigurer” har ni inte tagit avstånd från!

    Vi minns hur ni tog passivt stöd av Ny Demokrati vid deras korta livstid i Riksdagen – samma sak kommer nog att hända igen om läget blir sådant!

    Högern förnekar sig aldrig!

  10. Edward Riedl

    Svar till Mikael ”MMN-o” Nordfeldth (2010-01-09 14:41)
    Det behövs hela tiden debatteras hur det öppna samhället skall bevaras och utvecklas med sin tid. Men att påstå att ett av världens friaste samhällen består av två politiska alternativ som tävlar om att försämra öppenheten känns lite magstarkt möjligen.

  11. Edward Riedl

    Svar till Oscar (2010-01-10 10:37)
    Att du/ni orkar. Sverige har för tillfället sin första majoritetsregering på mycket länge med alliansen vid makten. Det är socialdemokratin som har vana av att sitta i minoritetsregeringar att styra – Inte alliansen.

  12. Oscar

    Jo Hr Riedl jag orkar!

    Jag kommer att hålla på hela valåret tills den dag er ordförande lovar att aldrig ta något stöd av SD.

    Du och alla andra läsare bör se YouTube inslaget på Alejandro Caviedes blogg det säger mycket om er ordförande som tydligen också kallas ”tvålen” av sina MUF kompisar från för i tiden.

    Jag kände en som kallades ”tvålen” och stod i Gimonäs fotbollsmål – han fick smeknamnet för sin ”släpphänthet” med bollen – i bloggen förklaras var er ordförande fick sitt smeknamn.

  13. Edward Riedl

    Svar till Oscar (2010-01-11 10:46)
    Vi söker stöd för en majoritetsregering och har tydligt deklarerat tillsammans med de övriga allianspartierna att inget samarbete med SD är aktuellt.

    Så om ditt syfte är vad du säger att det är. Ja då finns inget ytterligare att tillägga i frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.