Edward Riedl (M)

Mer än 100 nya poliser sedan alliansregeringen tog över 2006

Vi har haft polisstyrelsesammanträde i Umeå idag. Det är alltid glädjande att se vår allianspolitik växa fram i verkligheten. Sedan vi tog över regeringsmakten 2006 har 100 nya poliser anställts i Västerbotten och ytterligare 37 nya poliser skall anställas 2010.

Det skapar möjligheter till bättre brottsbekämpning och trygghetskapande i vårt län.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Kattisavan

    Tror du det här leder till att man utökar tex jour på kvällarna i Vilhelmina som det inte är nu dvs jourlöst? Samma sak med Åsele, Dorotea, Sorsele och Storuman. Jouren roterar väl. Så var går de nya tjänsterna, till kustlandet? Det finns inget trygghet här om det händer nåt. Förebyggande? Tvärtom.

  2. leif

    Spelar väl ingen roll när brottslingarna släpps ut direkt. Vi kan ha 9 miljoner poliser, så länge inte brott straffas är det väl rätt värdelöst.

  3. Edward Riedl

    Svar till Kattisavan (2010-01-15 16:45)
    Exakt var de nya tjänsterna hamnat kan jag inte svara på. Men jag ska ta med mig frågan till nästa styrelsemöte. Men jag förutsätter att även glesbygden tagit del av resursförstärkningarna inom polisen.

  4. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-01-15 22:43)
    Brott straffas men enligt vissa inte tillräckligt hårt. Kan i vissa fall hålla med och i andra inte. detta med brott och straff måste alltid vara en levande diskussion för att skapa acceptans och respekt för våra lagar och regler.

  5. Putte

    Riedl jag tyckte du skev att du sitter i polisstyrelsen – om det nu är så – var har du varit när det varit styrelsemöten?

    Frågan som ”Kattisavan” ställer är en sådan fråga som en styrelsemedlem som du borde redan ha ställt och haft ett svar på.

    Kanske det är dags att ”skrika” AVGÅ till dig lika som högern gjorde till Vanja Lundby när hennes styrelsearbete hade mer att fodra än det hon gjort.

  6. Edward Riedl

    Svar till Putte (2010-01-16 10:27)
    De lokala polisstyrelserna jobbar nog inte riktigt som du tror ,utifrån din kommentar, gissar jag. Tack och lov styr inte politiker den direkta verksamheten utan det gör länspolismästaren. Dessutom har polisen arbetsätt förändrats vilket gör att frågan om fast stationerade poliser minskat i betydelse om än inte försvunnit.

    När någon ställer en fråga till mig som jag inte kan svara på så tar jag reda på fakta. Så seriöst tar jag kontakten med medborgarna. Ändock kan det vändas till något negativt. Jag undrar varför så få politiker väljer att föra dialog på detta forum…

  7. Putte

    Bäste Hr Riedl jag håller med dig att det är tur att politikerna inte styr den direkta verksamheten!

    Jag vet också, som fd VD, att länspolismästaren är den högste tjänstemannen i organisationen och leder verksamheten – men Hr Riedl det är ALLTID styrelsen som sätter upp målen och skall övervaka verksamheten!

    Sitter man i styrelsen så måste man kunna svara på en sådan trivial fråga som den ”katisavan” ställde – kan man inte det skall man lämna sin plats i styrelsen – lika det som högern krävde av Vanja LW – då sköter man inte sitt jobb – AVGÅ Hr Riedl ”Du är för dålig”!

  8. Edward Riedl

    Svar till Putte (2010-01-16 19:41)
    Styrelsen arbetar utifrån regeringen regleringsbrev vilket innebär att målen i praktiken sätts upp av rikspolisstyrelsen.

    Jag tror jag är både väl insatt i de frågor jag politiskt jobbar med samt väldigt tillmötesgående med de människor som ställer frågor och har synpunkter. Men jag skäms inte för att erkänna när även mina kunskaper har luckor. Men jag erbjuder mig då att ta reda på detta.

    Om du vill ha kunnigare och mer tillmötesgående politiker så är det bara att börja leta. Eller varför inte erbjuda dina tjänster till folket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.