Edward Riedl (M)

Sossar kastar sten i glashus

Centerns riksdagsledamot Fredrick Federley har en dragqueenpersonlighet vid namn Ursula. Via sitt egna företag skrev han bloggar och blev betald i form av en resa. Det mest kittlande (nästan) med hela historien är att vi har en ung manlig centerpartist som både tycker om pojkar och klär ut sig till kvinna. För det måste vara det som socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Sven-Erik Österberg, angriper när han menar att Federley gått över gränsen. Med tanke på att de försvarar Tomas Bodström (S) som är så upptagen med att tjäna pengar på att skriva böcker och göra reklam inne i riksdagshuset kan det knappast vara Federleys sidouppdrag de förfasar sig över? Eller är detta bara ytterligare ett exempel på hur sossar kastar sten i glas hus.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Lennart

    Man får intrycket att du tycker det är helt OK att politiker skaffar sig ett Alter Ego – för då kan det ju låta sig bjudas på vad som helst utan att känna sig mutade.
    – Visst har jag blivit bjuden, men det är inte riksdagsmannen som är ute och åker… det är bara mitt Alter Ego som tar emot gåvor.

  2. Jonas E

    Kopplingen mellan att Fredrick Federley får en företags sponsrad resa till Grand Canaria, och Bodströms bokskrivande är tunn, mycket tunn.
    Skillnaden är att det ligger nära till hands med misstanken för ”mutresa”(Federleys egna ord, visserligen med ordet ”ingen” före), när ett företag bjuder på en resa.
    Därmed inte sagt att det just var en ”mutresa”(bevis??), men bara att sätta sig i en situation som sådant kan misstänkas är olämpligt.
    Bodström jobbade för sin egna bok, och ska man kritisera egna sidouppdrag så får man göra en LÅNG lista bland regeringspolitikerna ovasett partifärg..

  3. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-02-11 21:46)
    Vill man inte förstå andra människor så är det lätt att misstolka och förvränga. På vilket sätt kan du utläsa i det jag skrivit att jag tycker det är ok att använda ett alter ego som inte behöver ta ansvar?

    Jag menar att många i riksdagen (Bodström är kanske den värste) har många sidouppdrag och vissa heltidsarbeten som romanskrivare mm som de tjänar pengar på. I det sammanhanget är några bloggar i motsats till en hel roman ändå mindre tidsinskränkande på riksdagsuppdraget.

  4. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-02-12 01:50)
    En muta kräver att han sedan skall fatta beslut som ensidigt gynnar det enskilda företaget. Att använda riksdagsuppdraget för att promota en egen bok eller annans företag kan göra mig detsamma. Det är möjligen principiellt lika illa. Det är därför sossarnas kritik blir lite farsartad.

  5. Jonas E

    Det enda som är farsartat här är att försvara sina egna genom att skylla på att andra gör samma sak.
    Bodström har fått gott om kritik redan, och dra upp det igen är ett farsartat försök att skylla ifrån sig på andra….men, men det är väl det som är politik antar jag.

    Ska bli intressant och se vad Mats Rudins misstag skylls på!!

  6. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-02-13 13:09)
    Den ena är socialdemokrat och den andra är centerpartist. Min poäng handlar inte om att försvara någondera utan bara att det inte går att kritisera den ena utan att kritisera den andre vilket sossarna nu försöker göra.

    När det gäller probelmen i Stockholm så genomför partiet en utredning för att belägga vad som hänt och inte hänt. Ingen är som jag vet dömd på förhand även om en person redan erkänt sin inblandning.

    Enklare i partier som s och v som inte har medlemsomröstningar även om det möjligen är mindre demokratiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.