Edward Riedl (M)

Ökad närvaro i Afghanistan

Jag ser att folkpartiet idag vill skicka ytterligare 100 svenska soldater till Afghanistan. Vi förstärkte den svenska styrkan kring jul med drygt 100 soldater vilket var nödvändigt för att klara uppdraget. Ytterligare försträkningar kommer givetvis att underlätta det tunga arbetet den nuvarande styrkan har. Men samtidigt är det viktigt att även förstärka det civila biståndet för att klara uppdraget.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Andres Rålin (MP)

    Du skriver: ”Vi förstärkte den svenska styrkan ”
    Låter som om du var med och beslutade ???
    eller bara………

  2. skicka flera ....

    Om detta skall lyckas så är det viktigt att man fortsätter på den inslagna vägen, dvs att träffa folket. Undrar hur det skulle bli om vice korpral Riedl lämnade landstinget och istället åkte till Afghanistan. Förmodligen skulle det inte bli bättre, men Västerbottens skattebetalare skulle bli av med en onödig kostnad. Åk iväg Edvard och skicka inte andra om du vet hur problemet skall lösas.

  3. Erik

    175 kvadratmeter låter ju inte så farligt:)

    Skämt åsido, jag skulle aldrig referera till något som Jinge skrivit. Hans analyser baseras på artiklar från webbtidningar och konspirationssajter, dvs inget djuplodande.

  4. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-02-12 12:57)
    Ingen försöker vinna något krig. Vi försöker hjälpa utsatta människor i ett av världens fattigaste och mest otrygga länder. Solidaritet kallas det.

  5. Per A.

    ”Ingen försöker vinna något krig.”

    Skrivet samma dag som den största offensiven sedan talibanerna störtades rullar igång.

  6. Edward Riedl

    Svar till Per A. (2010-02-14 18:10)
    Förtydligande: De svenska soldaterna försöker inte vinna något krig utan arbetar utifrån Fn mandat och enligt de av regeringen fastställda mål för insatsen. Det handlar om att hjälpa människor även om vissa debattörer försöker smutsa ner det goda arbete svenska män och kvinnor gör i Afghanistan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.