Edward Riedl (M)

Arbetslinjen står mot bidragslinjen

Högre skatter på arbete innebär inte bara färre jobb utan drabbar också välfärden. När det arbetas mindre betalar färre för vår gemensamma välfärd. Enligt en SIFO undersökning som vi moderater beställt gjord mellan den 1-4 februari visar att stödet för arbetslinjen är stort i Sverige. Hela 86% av oss svenskar anser att det är viktigt att fler kommer i arbete för att klara välfärden. 74% anser att sänkta skatter på arbete är det bästa sättet att öka arbetsviljan. Endast 10% anser att arbetsviljan ökar med höjd a-kassa.

Så när det kommer till kritan är det få som tror att de röd-grönas politik faktiskt är bra för jobben och den gemensamma välfärden. Det kommer att bli ännu tydligare när vi närmar oss valet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

27 kommentarer

  1. K-R H

    Håller med Edward. Nu måste det även klargöras vilka positiva effekter ”arbetslinjen” för med sig.

    Hälften av de s.k. överskotten i bokslutet 2009 i Lycksele
    beror på ändrade sjukskrivningsregler (4 miljoner) och lägre påslag gällande löneavgifter på anställda upp till 26 år (ca 6 miljoner).

    Beslut fattade av alliansregeringen finansierar hälften av det kommunala överskottet som totalt förväntas bli 20 miljoner. Riksalliansen räddar även ”sosseriet” i Lycksele kan vi säga. Att blanda in resor och lyxbåtar som P-O gör
    måste nog betraktas som ”trams” och vilseledande sosseretorik.

  2. Isak

    Som man frågar så får man svar. Och enligt Herr Riedl så
    är det Sifokratin som skall styra debatten. För man kan
    ju inte längre lita på Statsministern och regeringskan-
    sliet. Så när det kommer till kritan Herr Riedl så vet
    det svenska folket att en röd/grön regering är dom som
    skall fixa både jobben och välfärden. Därvid har moderat-
    erna förbrukat allt förtroendekapital som det nya arbetar-
    partiet kanske hade. Man vinner inte några val med att
    sparka på dom som redan ligger. Och Sverige blir inte rik-
    are om dom redan rika får mer.

  3. lf

    Vanligt folk måste ju bli less på alla undersökningar,procenttal och felräkningar.Jag kallar det för politikertrams.Det får ni väl käbbla om på sammanträderna.
    Vad säger du till de som jobbat hårt och kanske inte håller till pensionen ( och det är merparten,som jobbat hårt).Har du varit ute och pratat med dessa? Har du haft något tungt fysiskt jobb så du vet vad det innebär?

  4. Pelle

    Arbetslinjen mot bidragslinjen är det mantra som hr Riedl kommer igen med – som en ko som idisslar!

    Det är inte det vi väljer på i höst utan på – EGOISM eller SOLIDARITET!

    Högerregeringar över hela världen har problem med sina lands ekonomier – så blir det också i Sverige om skattesänkarhögern får härja fritt!

    Rika blir rikare – sjuka – arbetslösa – ungdomar – pensionärer får det sämre – klassisk högerpolitik!

    Vi gör slut på högerexperimentet i valet i höst – det har misslyckats igen!

  5. Göran P

    Till If vill jag säga. Inte ens det mest självklara som ex. ett hållbart pensionssystem kunde sossarna bibehålla. Det gamla pensionssystemet som tyvärr var ofinansierat ersattes med ett nytt. I 30 år dolde sossarna skandalen som till sist blev ohållbar. Därav det nya som bevisligen kommer att stenhårt drabba de framtida pensionärerna. Att allt detta tystats ner bör var och en fundera över. Ofinansierade S-önskedrömmar har vi sett nog av.

    If borde åtminstonde vara lite självkritisk och erkänna att
    ofinansierade S-önskedrömmar nu är passè. Inte ens tågen äger vi. Slut på Sossefesten.

  6. Olof P.

    Men Pelle!

    Självklart är det bättre med arbete istället för din bidragsvariant. Rimlighet istället för S-solidaritet in absurdum känner vi som arbetar väl till. Kom inte och påstå att tokvarianten som du förespråkar kommer tillbaka.

    Inte ens en majoritet av Socialdemokrater kommer att återgå till det du förespråkar. Det du förordrar är helt enkelt slut. For ever hoppas jag. Rimlighet och en gnutta eget ansvar är det enda realistiska.

    S-festen var ofinansierad och är nu slut. Inse det.

    Medvetna Svenskar kommer att vara i majoritet. Arbetsskygga får väl emigrera. Frågan är vart

  7. lf

    till Göran P.Inte ens tågen äger vi! Det nu är det nog dags Riedel att du tar dina tåghjältar i kragen.Vad har du för väljargrupp egentligen? Ställer du upp på att välkommna Vindeln till Umeå?

  8. Isak

    I mitt tidgare inlägg så var jag skeptisk till moderaternas
    Sifokrati. Jag sa mig även vara bekymrad över Statsminist-
    erns och regeringskansliets siffror. Nu i kväll så har det
    framkommit ytterliggare graverande uppgifter på hur en
    riksdagsman, förhoppningsvis på eget initiativ friserat
    medlemssiffror. Jag har tidigare upptäckt att det finns
    en viss desperation från allianspartierna, men hoppas ändå
    att inte valrörelsen spårar ur. Herr Riedl har därvidlag
    ett betydligt större ansvar än vad han vidkännes.

  9. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-02-12 15:14)
    Tvärtom har vi klarat oss väldigt bra i Sverige när det gäller sysselsättningen i den värsta globala ekonomiska krisen på 100 år. Dessutom säger svaren en hel del om vad människor tycker kring de två politiska alternativen i Sverige.

  10. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-02-12 15:48)
    SIFO-mätningen motbevisar ditt och andras påståenden på det här området eftersom när människor tillfrågas om vilken politik som skall klara framtiden så är stödet för alliansen mycket stort.

  11. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-02-12 15:59)
    Jag tror snarare att det är du och andra med dina värderingar som är less på fakta i debatten. Inte så konstigt förvisso eftersom faktan talar sitt tydliga språk i alliansens favör.

  12. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-02-12 17:18)
    Tack och lov är det allt fler som genomskådar er tomma retorik. De flesta människor är så kloka så att de förstår att vi måste bli fler som arbetar och betalar skatt om vi skall klara den gemensamma skattefinansierade välfärden.

  13. Edward Riedl

    Svar till Sven (2010-02-12 18:03)
    Om de fackförbunden som säger sig företräda de lågavlönade istället använde medlemmars pengar till just medlemmarna istället för att stödja socialdemokratin skulle de kunna sänka avgifterna. Det är ingen slump att det mest politiserade fackförbundet LO tappat flest medlemmar och tvingas ha höga avgifter för medlemmarna.

    Faktum är att det är de lågavlönade inom LO-kollektivet som är de stora vinnarna på alliansregeringens jobbskatteavdrag.

  14. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-02-12 19:37)
    Om Vindeln vill närma sig Umeå har jag inget emot detta. Men det är en praktisk fråga som måste hanteras av kommunpolitiker och i slutändan vara en vilja hos Vindelnborna. Men jag förstår varför intresset finns då en liten kommun har det svårt att klara nödvändig samhällsservice.

    I övrigt tror jag inte riktigt att jag förstod ditt inlägg.

  15. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-02-12 23:40)
    Vad ser du för kopplingar som jag inte ser i det här? Dessutom var det en enskild medlem som om jag förstod det hela rätt betalat för röster i ett internt provval – Åkte fast – Och avskiljdes från listan. I andra partier blir sådana personer som fifflar partiledare och statsministerkandidater…

  16. lf

    Ja, du får väl fråga din vapendragare GöranP vad han menar.Men du menar att det i Umeå kommun är klart att man tar emot Vindeln.

  17. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-02-13 22:15)
    Som jag skrev i förra kommentaren:

    ”Om Vindeln vill närma sig Umeå har jag inget emot detta. Men det är en praktisk fråga som måste hanteras av kommunpolitiker och i slutändan vara en vilja hos Vindelnborna. Men jag förstår varför intresset finns då en liten kommun har det svårt att klara nödvändig samhällsservice”.

  18. Wotan

    Som man frågar får man svar! Självklart höjer man ju inte a-kassan för att öka arbetsviljan, utan för att det ska finnas en viss trygghet i tid av kris.

  19. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-02-15 09:17)
    Det är precis det som är poängen. Socialdemokraterna saknar jobbpolitik och den lilla de har leder istället till färre i arbete.

  20. Wotan

    Haha, ja men det jag menade var ju hur relevant frågan var. Ungefär lika smart ställd som ”Tror du man blir friskare med sänkt skatt?”. Ojoj, endast 5% tror att man blir friskare med sänkt skatt! Det måste betyda att (M) är helt fel ute.

  21. Wotan

    Du måste skämta med mig. Hur kan du tycka att ”tror du arbetsviljan ökar med höjd a-kassa?” är en bra ställd fråga? Som att blanda äpplen och… jag vet inte vad. A-kassa är inte avsedd att öka arbetsvilja, den har ett helt annat syfte.
    Min motfråga: Tror du sänkta skatter botar cancer? Nej, det gör det inte, och det är inte heller avsikten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.