Edward Riedl (M)

Alliansen snart ifatt de röd-gröna i opinionsmätningarna

I SKOP:s februarimätning är nu skillnaden mellan blocken endast 1,4 procentenheter. Det stora försprånget de röd-gröna hade är snart helt borta. Dessutom är det glädjande att både centern och kristdemokraterna som legat nära fyra procentspärren är de allianspartier som går framåt. Det kommer att bli ett mycket spännande valår. Arbetslinjen står mot bidragslinjen. Det nya arbetarpartiet moderaterna står mot det gamla arbetarpartiet socialdemokraterna.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Jonas E

    Allvarligt talat så är det alldelens för många opionsmätningar nu, alla med varierande resultat, den senaste byggde bara på 1000 tillfrågade, snacka om felmarginaler.

  2. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-02-13 13:19)
    Valresultatet är facit och det har vi i september. Däremot säger alla mätningar något om trender och stöd men givetvis inte allt. Men det är roligt att det stora försprånget Mona Sahlin och co hade nu verkar vara förbi i flera mätningar.

  3. Johan Karlsson

    Trevligt att höra. Men som Jonas E påpekar verkar opinionsmätningarna variera väldigt mkt för tillfället. Jag hoppas och tror iaf att stödet för alliansen kommer att växa inför valdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.