Edward Riedl (M)

Det ser allt bättre ut för alliansregeringen

Nu bekräftar den senaste SIFO undersökningen andra mätningar. Alliansen är snart ikapp de röd-gröna i väljaropinionen. På en månad har avståndet mellan blocken krymt från 10,3 procentenheter till endast 3,8 procentenheter. Desto mer de olika alternativen visas i tv-debatter desto tydligare svänger opinionen till alliansens fördel. Det blir ett riktigt spännande valår.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Jonas E

    Det är inte dags att jubla än Riedl, även om jag tror mer på denna undersökning än den förra du skrev om.
    Han noterade väl att Alliansen bli av med ett parti om denna undersökning stämmer(Kristdemokraterna 3,9 (–0,1)), det blir 7,7 procentenheter i skillnad (3,8+3,9).
    Men framtiden får utvisa….utvisa (M) hoppas jag 😉

  2. Finns ingen respekt ....

    Det är tydligt att inom höger partiet så saknar man respekt för skrivna regler när det gäller politik. Nu senast provvalet i Stockholmstrakten. Och i den nya regeringen 2006 så fanns två ministrar som fick gå pga oegentligheter i form att ha struntat att betala tv-avgiften resp avdrag för barnpassning. Men om detta är det ovanligt tyst på de moderata bloggarna. Beror det på att man stöder ”fuskarna” eller får var och en stifta sina egna lagar? Annars brukar ju högerpolitiker vara de som skriker högt när vanligt folk inte följer lagar och förordningar.

  3. lf

    Men vad tycker du om Stockholmsmoderaterna?Det verkar ju vara bluff o båg som härskar.Men det kanske är till fördel.

  4. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-02-15 00:58)
    Jag jublar inte förrän vi har vunnit väljarnas förtroende på valdagen. Däremot gläds jag med att opinionen ser ut att gå vår väg just nu.

    Sedan var du faktiskt lite fyndig den här gången…

  5. Edward Riedl

    Svar till Finns ingen respekt …. (2010-02-15 08:39)
    Tystnaden beror nog på (kan endast tala för mig själv) att vi inte ännu vet vad som faktiskt hänt i Stockholm mer än att en person erkänt vissa delar. Men det utreds just nu skyndsamt inför öppen publik. Mer demokratiskt kan det väl knappast bli?

    Den som tror att liknande maktkamper förekommer i samtliga partier bedrar sig själv. Men när fusk konstateras skall det givetvis leda till konsekvenser direkt. Den som nu erkänt har lämnat sin plats på listan.

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-02-15 09:53)
    Tyvärr tror jag det förekommer ”mygel” och ”maktstrider” i alla partier i olika utsträckning. Det viktiga är att konstaterat fusk leder till åtgärder.

    Nämn ett parti där sådant inte förekommit/förekommer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.