Edward Riedl (M)

Sverige behövs i Afghanistan

Jag har precis debatterat med Jonas Sjöstedt (V) på universitetet om den svenska insatsen i Afghanistan. Det var en bra debatt som tydliggjorde skillnaden mellan alla partier i Sverige riksdag och vänsterpartiet. För det är bara vänsterpartiet som vill lämna afghanerna i sticket. Deras ställningstagande bygger på missförstånd och okunskap. Västerpartiet lever i tron att SAK (Svenska Afghanistan Kommittén) inte vill ha fredsbevarande soldater i Afghanistan. Detta är helt felaktigt och bygger helt enkelt på missförstånd och misstolkningar från vänsterpartiets sida. De tror dessutom att det är möjligt att öka den militära hjälpen för att istället öka det civila biståndet. Jag delar förvisso uppfattningen att det civila biståndet bör öka – Men utan internationell trupp på plats är det civila biståndet nästintill omöjligt.

Vårt svenska engagemang i Afghanistan bör vara långsiktigt med tydligt fokus på att hjälpa till att bygga fungerande strukturer på plats tillsammans med afghanerna. Men utan den trygghet som internationell trupp innebär kommer det inte att vara möjligt att bygga ett fungerande Afghanistan.

Det var en välbesökt debatt och intressanta diskussioner med många och bra frågor från publiken.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Sara

    Herre gud Edward, om man skulle bedöma er debatt som man bedömer en idottsmatch – så ser man hur grymt mycket stryk du fick!

    Dina argument står sig slätt mot din motståndare, du gjorde ett mycket ”slätt” intryck.

    När du inte har ”pappa” Fredrik i ryggen är du en politisk nolla.

    Är du en politiker som någon moderat tycker räcker i riksdagen – jag betvivlar!

    Jag tror att du skulle hålla dig till ”tillväxt” ligan ett antal år till innan du provar mot dom ”stora” du räcker inte till !!!!!

  2. Maria Lindvall

    Lilla ”Sara” – har du någonsin hört talas om att det är bra för diskussionsklimatet om man klarar av att göra skillnad på sak och person? Nee, tänkte väl det.

    Edward Riedl är en kunnig och engagerad politiker som förmodligen kommer att kunna uträtta många bra saker under sin verksamma tid och det tror jag att du också inser. Eftersom du skrivit en kommentar i så stark affekt är min tolkning att du förmodligen just insett att han är en starkare kandidat än du trott.

    Du har precis gett Edward mer stöd än något annat. Grattis!

  3. Edward Riedl

    Svar till Sara (2010-03-29 20:30)
    Vad kul att någon tyckte Jonas vann debatten. Jag hoppas du berättade det för honom. Positiva omdömen behöver vi alla för det arbete vi gör.

  4. Sara

    Maria Lindvall vad är det för typ av kommentar ”Lilla Sara”?

    Bara för att skriver på Edwards blogg behöver du inte vara oförskämd som Edward brukar vara.

    Tilltaget ”lilla Sara” brukar kallas härskarteknik av andra feministiska politiker i ert parti.

  5. Edward Riedl

    Svar till Sara (2010-03-30 09:53)
    Du kallar mig för nolla i din kommentar och rasar sedan mot att någon kallar dig för lilla… Möjligen saknar du självinsikt och perspektiv – Men fundera ett slag över ditt eget sätt att uttrycka dig innan du börjar prata härskartekniker och att andra är otrevlig mot dig.

  6. Sara

    Edward jag har inte kallat dig för ”nolla” utan ”en politisk nolla” vilket inte har med person att göra utan professionen politiker.

    ”Lilla Sara” användes i förnedrande syfte och rent personligt vilket min kommentar till dig inte var, personlig alltså.

    Vem av oss som saknar det ena och det andra tillåter jag mig att inte kommentera.

  7. Edward Riedl

    Svar till Sara (2010-03-30 10:43)
    Den som läser kommentaerna kan nog bilda sig en egen uppfattning utifrån det som du skrivit. Men om du är trevlig mot dina medmänniskor så kommer du också att bli bemött på ett trevligt sätt. Ett leende smittar precis som sura mungipor…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.