Edward Riedl (M)

Det ser ut att bli en jämn valrörelse

Den senasteSIFO-mätningen kan beskrivas som en bra och en dålig nyhet. Den goda nyheten är att det ser allt jämnare ut mellan alliansregeringen och vänsterkartellen i opinionsläget. Det stora övertaget för de röd-gröna är snart helt utraderat och nu skiljer det bara 3,5 procentenheter mellan blocken (Alliansen 45% och de röd gröna 48,5%). Den dåliga nyheten är att sverigedemokraterna då skulle bli vågmästare. Samtidigt tror jag många av dem som idag säger sig kunna rösta på dem i slutändan inte kommer att göra det.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Jag tror framför allt att fler kommer att lägga sin röst på alliansen när de slutligen står vid valurnorna. Det är ju en sak att höta med att rösta på oppositionen för att man är missnöjd med någon del av regeringens politik. Däremot är steget stort till att verkligen rösta på vänsterexperimentet.

  2. Conny Forsström

    Det s.k. ”vänsterexperimentet” som Karlsson hänvisar till är samma ”experiment” som byggt upp den välfärd vi har idag. Det hade varit intressant att se hurdant samhälle vi hade haft om moderata nej-svar till ex.vis allmän rösträtt och semester hade gått igenom.

  3. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-04-18 11:47)
    Vill du ta åt dig äran för tidens tand så kan vi väl lägga in rasforskningen och massteriliseringarna av framförallt kvinnor fram till 1970-talet också…

  4. Johan Karlsson

    Conny: Vi har faktiskt aldrig tidigare ställts inför hotet av kommunister i regeringsställning. Detta torde vara tämligen unikt i ett demokratiskt land. (S) har liksom övriga partier tidigare tagit sitt ansvar och förhindrat detta. Sverige har mkt riktigt haft en bra utveckling de senaste 150 åren. Detta inte tack vare, utan trots socialistiskt styre. Man ska dock komma ihåg att våra absurda skatter trots allt är ett nytt påfund. Det totala skattetrycket mätt i % av BNP har mer än fördubblats sedan 50-talet. Med tanke på hur även BNP vuxit blir det minst sagt en kraftig ökning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.