Edward Riedl (M)

Spännande rubriksättning

På aftonbladet går det att läsa: Falliansen. Bara 32 av 100 tror på valseger för alliansen. Vad rubriken inte säger är att bara 41 av 100 tror att de röd-gröna vinner valet och hela 27 av 100 är osäkra. Rubriksättningen känns lite missvisande och säger ingenting om vilken politik människor föredrar utan bara att något fler tror att de röd-gröna kanske vinner valet. Rubriksättningen känns lite som att koka soppa på en spik.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Vad jag funderar över är hur trötta alla håller på att bli över valet. Många säger att de inte orkar ta in allt men blir heligt förbannade när saker och ting har blivit sämre.

    VARFÖR BLIR MÅNGA SÅ TRÖTTA IDAG – jag minns bara några år tillbaka när väldigt många debatterade och pratade om valet med lite spänning och ork.

    Vad är det som händer mede oss. Måste vara tist för er när människor inte orkar välja.

  2. Edward Riedl

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-04-20 10:52)
    De människor jag möter verkar lika intresserade som tidigare val. Som jag skrev till dig tidigare kommer några politiker att bestämma över ca 57-65 kronor (beroende på inkomst) av varje 100-lapp som människor tjänar under hela livet. Helt ointressant vilka politiker som hanterar dessa pengar borde det inte vara och framförallt – Vad vill de göra med dina pengar? Men i slutändan är det ett fritt val om man vill nyttja sin demokratiska möjlighet eller inte.

  3. Jan Ersa

    Det som kommer att fälla regeringen är systemet med dagens FK och arbetsförmedlingen.
    Jag har två vuxna barn som båda har varit sjukskrivna på grund av utbrändhet,och blir nu i dagarna utförsäkrade.Deras läkare protesterar,men personalen på FK vet tydligen bäst! Vem anställer en person som varit sjuk i flera år??
    Politikerna talar om rehabilitering. Men jag kan med gott samvete påstå att FK förlängt sjukskrivningen minst ett år då FK påstått att de inte har pengar till rehabilitering.
    Nu blir det vi föräldrar som måste hjälpa barnen ekonomiskt med vår lilla pension! Omvänd anhörigvård???

  4. Edward Riedl

    Svar till Jan Ersa (2010-04-21 16:11)
    Det är aldrig bra när våra allmänna försäkringar inte fungerar som det är tänkt.Jag säger inte att allt är bra idag – Men mycket har blivit bättre. Alliansregeringens ökade satsningar på rehabilitering gör att det idag är tio gånger fler som får hjälp än innan vi tog över regeringsmakten. Trots det finns det fortfarande människor som inte får hjälp som det är tänkt.

    Men omförsäkring innebär inte att de står utan skyddsnät och ekonomiskt stöd. Om det dessutom inte går att hjälpa dem tillbaka till arbete kommer de att återvända till sjukförsäkringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.