Edward Riedl (M)

Politikerhat

I aftonbladet finns en artikel där ett band sjunger om hur de skjutit statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och hur de sedan tänker skjuta finansminister Anders Borg (M). Jag vet inget om vare sig gruppen eller de personer som ingår där. Däremot ser jag ett kallare och hårdare samhälle växa fram i kölvattnet av sådana tilltag och tänkbara hot mot förtroendevalda runt om i landet oaktat partifärg. I Sverige har vi en väl fungerande demokrati där majoriteten av väljarna bestämmer vilken regering vi skall ha. Dessutom har Sverige för första gången på länge också en majoritetsregering (en regering som har majoritet i Sveriges riksdag). Odemokratiska krafter som sprider politikerhat måste motarbetas av oss som tror på en öppen demokrati.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , , ,

20 kommentarer

  1. Pelle

    Jag håller i stort sett med dig om att hoten inte skall finnas mot förtroendevalda vilket är självklart i ett demokratiskt land, inte heller borde man i ett demokratiskt land ”slå” mot de svaga som alliansen gör!

    Din blogg är ett exempel på hur man gör politiken hårdare genom att kalla sina meningsmotståndare för massor med otidiga tillmälen ”flumvänstern”, röd/grönt expermiment med mera det är sådana som du som skapar politikerförakt!

    Det som gjort samhället ”kallare och hårdare” är alliansens politik tyvärr kan detta vara en förklaring till dessa yttringar som jag absolut inte stödjer!

  2. Lisbet Olofsson

    Det är rätt skrämmande detta människohat – jag säger inte politikerhat eftersom jag blir så illa berörd att man inte kan acceptera att människor har olika åsikter och att de blir valda av svenska folket.

    Det som skrämmer mig är det allmänna HATET, det verkliga hatet som inte bara har med munläder att göra. Det känns som om människan börjar tappa tron på själva mänskligheten. Inte mår man bättre om man kränker eller mördar andra människor – det känns liksom bara så… mycket okunskap.

  3. Isak

    Bäste Herr Riedl, ingår det även i den Moderata kampanjen
    att trycka fram Herr Riedl som veckans mest gillade blogg.
    Det börjar mer och mer att likna röstfuskskampanjen inom
    Moderaterna.

  4. Krister Klermalm

    Kan bara instämma med Pelle och Lisbets kommentarer. Att det inte går att ha en givande konversationer med andra medborgare och politiker såsom väljarna på bloggen, Istället blir du på hoppat med det ena efter det andra. Jag vill se andras åsikter om frågorna och kommer med sina ideér.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-04-20 10:27)
    En majoritet av svenska folket ville att alliansen skulle styra Sverige. Oavsett vilket block som vinner valet kommer det att finnas missnöjda väljare som inte fick som de ville. Men det rättfärdigar inte odemokratiska metoder och hot. Jag hoppas och tror vi är rätt överens om detta.

  6. Edward Riedl

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-04-20 10:55)
    Hat, hot och våld är aldrig bra. När det dessutom riktas mot det öppna samhället blir det än värre. Oavsett om det handlar om politiker, domare, åklagare eller andra delar av samhället. Sådant leder till mindre öppenhet.

  7. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-04-20 12:37)
    Min blogg är dessvärre utsatt för sabotage för att människor skall reagera precis som du gör nu. Men du har rätt i att någon fuskar – Men det är inte jag. Jag har varit i kontakt med vk och de skall se över detta.

  8. public_service

    Riedl kanske inte har lagt märke till det, men på VKbloggen kommer alla, dvs alla påhopp och hatkommentarer från Högern!
    Märkligt fenomen men sant, Vk gör inget fastän många kommentarer anmäls som opassande.

  9. Alejandro Caviedes

    Håller med signaturen ”public service”. De kanske inte så snälla kommentarer som Riedl får på sin blogg är ingenting jämfört med de personpåhopp som vänsterbloggare utsatts för med stundtals agressiva tonlägen och rasistiska tillmälen, för att inte nämna dataintrång som en del också drabbats av. Och inte hjälper det att anmäla kommentarerna.

  10. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-04-20 17:06)
    Nu är ni lite onyanserade och bedriver självömkan. Jag tror nog att alla partier utsätts för detta i olika utsträckning. Att det är mest synd om dig eller er vänsterbloggare tror jag inte alls.

  11. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-04-20 20:17)
    Nej jag tycker inte att jag gör det politiska klimatet hårdare – Tvärtom försöker jag bidra till motsatsen. Men jag hyser ingen förhoppning om att du och jag skall dela uppfattning i den frågan.

  12. public_service

    ”Nu är ni lite onyanserade och bedriver självömkan”
    Ödmjukhet är tydligen inte Riedls starka kort.
    Läs Connys blogg, läs Myh;s blogg. Börja där och återkom med svar.
    Sen kan jag peka vidare.

  13. Edward Riedl

    Svar till public_service (2010-04-21 13:29)
    Tyvärr finns det nog flera som är utsatt för hårda ord pga anonymiteten som internet erbjuder. När någon enskild politiker eeller enskilt parti tror att endast de är utsatta menar jag att de är mycket onyanserade. Sedan finns det säkert otrevliga påhopp i de bloggar du nämner – Men min poäng är att de är långt ifrån ensamma även om vissa av dem lever i den villfarelsen.

  14. Edward Riedl

    Svar till public_service (2010-04-21 15:03)
    Som jag skrivit tidigare: Jag är emot all form av smutskastning. Tyvärr drabbas samtliga politiska företrädare (och andra) i olika utsträckning. Men jag menar att det är förmätet att värdera sin egen olycka högre än andras. För jag tvivlar på att du läst alla kommentarer på samtliga bloggar. Men återigen: Jag är emot all form av smutskastning och tycker att personer som vill kasta dynga på andra åtminstone borde ha modet att våga stå för det som de skriver och sätta sina riktiga namn under sina alster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.