Edward Riedl (M)

Det finns bara 4,4 miljoner löntagare i Sverige Mona Sahlin – Och de flesta får det sämre med deras politik

I debatten mellan statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och utmanaren Mona Sahlin (S) påstod hon att det finns 7 miljoner löntagare när det i själva verket bara är drygt 4,4 miljoner löntagare i Sverige. Enligt Mona Sahlin är det bara 3 av 7 miljoner löntagare som får det sämre med de röd-grönas politik. Men nu finns det bara 4,4 miljoner löntagare vilket innebär att de allra flesta faktiskt får det sämre med hennes politik redan första året med de röd-gröna.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

16 kommentarer

  1. JonasE

    Nu menade hon tydligen skattebetalare, och inte löntagare som tydligt framgår i SvD:s faktakoll, och vem har inte gjort en felsägning genom åren??.
    Dessutom så stämmer 7 miljoner med antalet skattebetalare, som finns.

    Sen kan man ju undra varför du tycker det är så självklart att man får det sämre om man betalat mer i skatt, går inte skatten till någonting alls i din värld eller??.
    Är det inte bättre om man betlalar mer i skatt och samtidigt vet att det finns en anständig trygghetsförsäkrig om man skulle råka bli sjuk eller arbetslös, bara som exempel.

    Byt regering!!.

  2. Wotan

    Äh men lägg av. Om man läser SVD-artikeln du länkat till så ser man ju att ja, hon använde fel ord – löntagare istället för skattebetalare – men siffrorna är ju desamma. Det är fortfarande bara 3 av 7 miljoner som kommer få höjd skatt.
    Nu är du bara desperat.

  3. Johan Karlsson

    Tycker att signaturen Jonas E borde se dokumentären 1200 miljarder. Här redovisas en del av vad dessa skattepengar används till. Bland exemplen kan nämnas ett slipstensmuseum, en kampanj för att få folk att dela på föräldraledigheten och en stor bowlinghall. Pengar att hjälpa de hemlösa familjerna som bott i den gamla fabriken i Sågmyra saknades dock. Om pengarna gick till det signaturen Jonas E nämner skulle jag inte ha något emot att betala hög skatt. Så länge de slösas bort på en massa flum ser jag gärna ordentliga skattesänkningar.

  4. JonasE

    Ja du Johan karlsson där är vi rörande eniga, att pengarna inte ska slösas bort på en massa flum..kul att vara eniga i något :).
    Men nu är det inte flummet som stukit på foten i Alliansens sverige, där situationen för var dag försämras för sjuka, arbetslösa, studenter, invandrare, fattiga och alla de andra vars utanförskap ökat, men det kanske är det som är ”flummet” i Alliansens ögon..eller?..man kan ju undra när man läser Reinfeldts bok, där han önskar ”fördjupa klasssamhället”, och detta nu verkligen sker med Alliansens politik.

    Hoppet för sjuka ligger inte hos Alliansen, det är säkert!

  5. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2010-05-11 13:21)
    Om hon bara råkade använda fel ord så blir också hennes slutsats fel. De flesta löntagarna förlorar faktiskt på de röd-grönas politik redan första året vid ett eventuellt maktskifte.

  6. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-05-11 20:41)
    Med alliansregeringens stora satsningar på sjukvården och rehabiliteringen så faller ditt resonemang rätt platt.

  7. JonasE

    Tittar man på verkligheten, för de som har det sämst ställt i Alliansens Sverige så faller ditt motresonemang heldött till marken.

    Mellan 1991 och 2006, ökade fattigdommen med 2%.
    Under Alliansens mandatperiod så ökar fattigdommen med 3%, och det är där som man finner de sjuka som Alliansen sparkat ner i inkomst.
    Den tiondelen med lägst inkomst i Alliansens Sverige, har i dag lägre inkomst än 2002.

    Alliansens har satsat hårdare på Utförsäkringar och sänkta ersättningar, än på sjukvård och rehabilitering för sjuka, det visas om och om igen.

    Hoppet för de sjuka ligger hos Röd-Gröna!!.

  8. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-05-14 11:35)
    Alliansregeringen har satsat mer pengar på välfärden än den förra s-regeringen vilket talar emot ditt resonemang. samtidigt som skatterna för vanligt folk som arbetar sänkts.

  9. JonasE

    Skatterna för vanligt folk har sänkts i procent, men samtidigt så har avgifterna för vanligt folk höjts i kronor, så det blir i slutändan inte mycket plus för vanligt folk, det är som vanligt de högavlönade som verkligen går plus på Alliansens politik.

    Dessutom så är det vanligt folk som behöver en trygg och anständig sjuk och arbetslöshetsförsäkring mest, och varför skall då vanligt folk rösta på Alliansen??, när det är vanligt folk som drabbas av försämringarna i Alliansens politik!!.

    Röstar man på Alliansen får man inte en anständing sjuk och arbetslöshetsförsäkring, så byt regering!.

  10. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-05-14 18:01)
    En busschaufför eller en undersköterska har idag nästan 20 000 kronor var mer kvar i plånboken per år när skatten är betald än när socialdemokraterna styrde Sverige. Vilka stora avgiftshöjningar menar du dessa fått som gör att de inte märker någon skillnad. Nej ni vågar inte säga att ni tänker ta tillbaka varenda krona om ni vinner valet för ni vet att vanliga löntagare märkt skillnad i plånboken.

  11. JonasE

    Detta äter upp jobbskatteavdraget till stor del för låginkomsttagare:
    -Införande av skatt på trafikförsäkringspremien.
    -Förmånsbeskattning på hem-pc.
    -Höjd gräns för reseavdrag.
    -Slopad skattereduktion för avgift till a-kassa och fackförening.
    -Höjd a-kassaavgift för många.
    -Höjd bensinskatt, drabbar pendlare.
    -Dyrare bilbesiktning av privatisering(sannorlikt).
    -Försämrad a-kassa gör att man måste lösa privata komplement.
    Blir inte mycket kvar då för en låginkomsttagare, men för höginkomsttagaren så märks detta lite, men det är ju dessa som Alliansen vill gynna, oavsett vad man påstår

  12. Wotan

    ”Nej ni vågar inte säga att ni tänker ta tillbaka varenda krona om ni vinner valet för ni vet att vanliga löntagare märkt skillnad i plånboken.”

    Tror du på vad du själv skriver? Först fabulerade du fritt om att (S) skulle presentera en chockhöjning av skatten för låginkomsttagare i skuggbudgeten. Sen när det inte blev så så fabulerar du om att man ändå ska chockhöja trots att det går tvärt emot det man presenterat. Nej Edward, du är ute och cyklar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.