Edward Riedl (M)

Ungdomsarbetslösheten

Sverige har en relativt andra länder hög ungdomsarbetslöshet vilket nu socialdemokraterna desperat försöker göra enkla politiska poänger på. Alliansregeringen har lanserat flera olika åtgärder för att minska ungdomsarbetslöheten där sänkt arbetsgivaravgift för dem under 26 år gör det billigare för arbetsgivare att anställa dem utan att deras löner blir sämre. Jag kan dock inte låta bli att undra hur de röd-grönas politik, där bl.a. den halverade arbetsgivaavgiften för unga ska tas bort, skulle kunna bli bättre. Dessutom var ungdomsarbetslösheten i Sverige lika hög när (S) styrde Sverige i global högkonjunktur som idag när vi fortfarande befinner oss i global lågkonjunktur.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

16 kommentarer

  1. leif

    Hoppas du sitter och tittar på nyheterna om Sara som varit väldigt sjuk. Titta dig själv i spegeln och säg att eran sjukförsäkringsreform fungerar. Skriv ditt svar nedan om du klarar av att se dig själv i spegeln efter att ha sett det inslaget.

  2. baby boom

    Du säger att ungdomsarbetslösheten var nästan lika hög under sossestyret. Vad låg den på då?

  3. bullshit

    den halverade arbetsgivaravgiften för arbetsgivare som anställer ungdomar har inte gett ett enda nytt jobb. McDonalds, som i stort sett ba anställer ungdomar, har fått rejäla skattesänkningar genom den halverade arbetsgivaravgiften utan att för den delen ha anställt fler personal.

  4. Marcus

    ”Den borgerliga regeringen har försämrat förutsättningarna för unga att få jobb. Ungdomsarbetslösheten är bland Europas högsta, i april över 30 procent. Sedan valet 2006 har ungdomsarbetslösheten ökat med närmare 60 000 personer. Allt fler unga tvingas leva på socialbidrag.” – http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=205961

    Verkar som om Miljöpartiet har andra uppgifter än vad du har.

  5. Lisbet Olofsson

    Jag har kört min nybesiktade och godkända bruksbil över ett av Umeå kommuns farthinder. Jag har bild på bilens skador, på farthindret och hur hög min bruksbil är. Har även bilder på skadorna som uppkommit och som blir värre när jag kör med bilen.

    Det är så självklart att jag fått skador på bilen men detta vill inte tjänstemannen på Umeå kommun
    kännas vid.
    Om de hade viljan, är seviceminded så skulle de HJÄLPA mig att skriva min anmälan så jag får ersättning. Det här är den stora skillnaden på att driva företag och jobba som anställd.
    Ska det verkligen gå till så hä? Se inlägg hos mig.

  6. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-06-09 19:08)
    Jag har inte sett inslaget. Huvudinriktningen i vår politik är rätt och syftar till att hjälpa människor tillbaka till arbetslivet genom sjukvård, rehabilitering och andra hjälpinsatser. Sedan hamnar vissa människor i kläm vilket alltid är tragiskt både för den enskilde men också för vår samhällsmodell. Vi måste ständigt arbeta för att minska risken för människor att hamna i kläm.

  7. Edward Riedl

    Svar till baby boom (2010-06-09 20:02)
    Om du går in på SCB:s hemsida så kan du få fram hela tidsserien. Eftersom beräkningssättet förändrats kan du också jämföra hur ungdomsarbetslösheten ändrats över tid med samma mätmetoder. Idag räknas exempelvis heltisstuderande in i statistiken över arbetslösa.

  8. Edward Riedl

    Svar till bullshit (2010-06-09 20:05)
    Bara i maj gjorde jag drygt 30 företagsbesök i Västerbotten. Inget av besöken var dock på mc donalds. Trots detta var det flera som lyfte fram den halverade arbetsgivaravgiften som positik och gjorde att de lättare anställde unga. Vad bygger du din åsikt på?

  9. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-06-10 07:01)
    Kanske hittar miljöpartiet på egna siffror då? Vad vet jag. Mitt förslag är att du går in på SCB och får fram riktig statistik där du snabbt ser hur det faktiskt ser ut. Jag kommer nog också att blogga om ämnet framöver och ta med SCB:s egna grafer.

  10. Edward Riedl

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-06-10 07:07)
    Självklart skall kommunala tjänstemän hjälpa medborgare med hur de skall skriva en anmälan. Givetvis inom rimliga gränser för att hjälpa och underlätta.

  11. Johan Karlsson

    Jag hoppas moderaterna har mod att angripa las. Där har vi ju kärnan i problemet med ungdomsarbetslösheten.

  12. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-06-10 23:42)
    Attack? Jag konstaterar att miljöpartiet enligt dig använder annan än den officiella statistiken eller aatt de medvetet förvanskar den.

  13. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-06-11 22:55)
    Las är givetvis en av förklaringarna till att Sverige under lång tid sticker ut när det gäller arbetslösheten bland unga. Men det finns andra lösningar än att öka otryggheten för äldre som den enda lösningen för unga att ta sig in på arbetsmarknaden. Detta bör göras innan man ger upp. Det viktigaste är i grunden en fungerande jobbpolitik där företagen kan utvecklas och anställa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.