Edward Riedl (M)

Jordbruk på lika villkor

Svenskt jordbruk är effektivt och välskött. Djurhållning och miljömedvetandet är större och bättre än i de flesta andra länder. Det är bra. Samtidigt kostar det pengar för våra bönder som producerar vår mat. När de konkurerar med jordbrukare från andra länder blir givetvis våra svenska produkter dyrare. Detta måste åtgärdas. Inte genom att sänka vår nivå utan genom att i möjligaste mån kräva att det som importeras följer samma krav alternativt beläggs med tullar. Svenskt jordbruk skall fortsatt vara internationellt konkurrensutsatt – Men på lika villkor.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. lf

    Utmärkt inlägg!Varför har du inte samma glöd då du tänker på sämst ställda i samhället?

  2. Marcus

    Borde vi inte se till att Svenskt jordbruk inte ska behöva konkurrera med utländska jordbruk i svensk handel? Det skulle vara mer miljövänligt, det skulle göra det billigare för oss konsumenter i slutändan.

  3. Johan Karlsson

    Men vänta nu, tullar har väl aldrig varit bra för någon? Du får ursäkta men i detta inlägg låter du faktiskt som en gammal sosse. Bättre tycker jag det vore att öka svenska bönders konkurrenskraft genom att minska deras kostnader. Istället för att göra det med bidrag, tullar och subventioner.

  4. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-05 12:09)
    Jag vill inte låta som en gammal sosse…:) Men däremot menar jag att svenskt jordbruk idag inte konkurrerar på samma villkor som utländskt jordbruk. Detta måste på ett eller annat sätt hanteras. Jag är inte beredd att försämra lagstiftningen kring djurhållningen eller miljön. Då måste vi lösa konkurrenskraften på ett eller annat sätt. Metoden kan givetvis även vara att sänka skatter på jordbruket likväl som att införa tullar eller liknande. jag har inte tagit ställning till metoden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.