Edward Riedl (M)

Skolk i betygen är bra

Regeringen skickar nu ut ett förslag på remiss om att införa ogiltig frånvaro i betygen. Det är i terminsbetygen och inte slutbetygen som det kommer att synas hur närvaron ser ut. Ett bra förslag som precis som betyg kan underlätta stöd och hjälpinsatser till dem som behöver det. Därför är det viktigt att regeringen också förtydligar skolhälsovårdens uppdrag.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Svar till Andreas Strömbäck (2010-08-02 23:47)
    Både vanliga betyg och otillåten frånvaro uppmärksammar både elev, föräldrar och skola på att extra insatser behövs. Sedan kan förklaringarna till detta vara många. Men med ökad tydlighet hoppas vi att insatsernas kommer tidigare när det blir svart på vitt vad som sker. Sedan finns det både skolor och enskilda lärare som klarat detta utan vara sig betyg eller skolk i betygen – Men inte alla. Tyvärr har allt för många barn fått gå alldeles för länge innan rätt hjälp kommer. Det är skälet.

  2. Marcus

    Vad spelar det för roll om skolk kommer med i betygen om det ändå inte uppmärksammas av skolan? Jag skolkade själv p.g.a. personliga problem och fick väldigt lite till ingen hjälp från den skola jag gick på. Och det var på en så ”bra” skola som Haga här i Umeå, det var ingen förorts skola i Stockholm eller Malmö där lärarna hade gett upp. Utan det var en skola här i Umeå där lärarna inte brydde sig och rektorn försökte sopa problemet under bordet.

  3. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-08-03 12:02)
    Tråkigt att du inte fick det stöd och den hjälp du borde haft. Men det är en av de viktiga delarna med de förändringar vi gjort och vill göra. Se till att alla barn får den hjälp de behöver. Med tydliga betyg och med ogiltig frånvaro kan ingen längre ignorera probelem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.