Edward Riedl (M)

Bara ett arbetarparti kan fixa jobben

Idag presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och vår partisekreterare Per Schlingmann (M) vår valkampanj.

"Jobben är vår viktigaste framtidsfråga. Vi för en politik för att ta Sverige till full sysselsättning. Genom att fler jobbar kan vi utveckla kvaliteten i välfärden. Det är bara jobben som garanterar långsiktigt växande pensioner.

Under mandatperioden har vi börjat arbetet med att byta en bidragslinje mot en arbetslinje. Vårt jobbskatteavdrag innebär att en sjuksköterska får behålla närmare 1 750 kronor mer i plånboken varje månad. I ett föregångsland ska man ha råd att vara lärare, vårdbiträde eller bibliotekarie. Därför vill vi fortsätta göra det mer lönsamt att arbeta.

Förutsättningarna för att driva företag i hela Sverige ska blir bättre. Det gör vi genom att satsa på infrastruktur, genom att minska regelbördan för företagen och genom att behålla kärnkraften.

Den som har blivit arbetslös ska alltid få professionellt stöd för att kunna komma tillbaka. Vi vill dessutom prioritera satsningar mot ungdomsarbetslösheten. Det måste bli lättare för Sveriges unga att få ett jobb.

Vi har tagit ansvar för Sveriges ekonomi under finanskrisen. Vi har värnat välfärdens kärna. Samtidigt är den ekonomiska återhämtningen bräcklig. Därför kommer vi att fortsätta skydda Sveriges ekonomi mot dem som vill montera ned arbetslinjen och öka underskotten".

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. Moderaternas bidragslinje skjuter i höjden

    184 procents ökning av socialbidrag.
    Publicerat 22 juni, 2010

    ”Hammarö kommun beräknar att innevarande års kostnader för försörjningsstöd (tidigare socialbidrag) kommer att landa på tolv miljoner kronor. År 2006 låg summan på 3,4 miljoner kronor, 2009 på 9,8 miljoner kronor. Ökningen har bland annat inneburit att det har skurits kraftigt på äldreomsorgen och personaltätheten där. Hans Bäckfalk, socialnämndens ordförande i Hammarö kommun, menar att huvudorsaken till de ökade kostnaderna beror på regeringens förändringar i socialförsäkringssystemet”.

  2. (M)örklägger Västerbotten

    184 procents ökning av socialbidrag
    Publicerat 22 juni, 2010
    Hammarö kommun beräknar att innevarande års kostnader för försörjningsstöd (tidigare socialbidrag) kommer att landa på tolv miljoner kronor. År 2006 låg summan på 3,4 miljoner kronor, 2009 på 9,8 miljoner kronor. Ökningen har bland annat inneburit att det har skurits kraftigt på äldreomsorgen och personaltätheten där. Hans Bäckfalk, socialnämndens ordförande i Hammarö kommun, menar att huvudorsaken till de ökade kostnaderna beror på regeringens förändringar i socialförsäkringssystemet.

  3. Anders Johansson

    Arbetslösheten är viktig för ekonomin. Arbetslöshet måste vi ha för att hålla nere inflationen och få en bra tillväxt. Under 70 och 80 talet hade vi hela tiden låg arbetslöshet men det var till priset av hög inflation och låg tillväxt. Reallönerna ökade väldigt lite under en 20 årsperiod. Sedan 1992 har vi haft hög arbetslöshet. Tack vare arbetslösheten har inflationen varit låg. Tack vare att folk har varit rädda att bli arbetslösa har produktiviteten höjts kraftigt sedan 1992. Vi har haft kraftiga reallöneökningar och bra tillväxt. Arbetslöshet är ett måste för att klara välfärden.

  4. Arbetare

    Ifall a-löshet är viktig, produktiviteten höjts, vi haft reallöneökningar och bra tillväxt.
    Då bör i rättfärdighetens namn a-kassan också höjas och reglerna för a-kassa förbättras. Om man nu kallt räknar med viss arbetslöshet.
    I annat fall är politiken cynisk och orättfärdig.

  5. lf

    Nä,nu måste vi nog syna Ridel.Bara ett parti kan fixa jobben.Har moderaterna blivit så stora att stödpartierna är marionetter.Jag tror att(moderaterna) vill skrota de övriga borgerliga partierna.

  6. Edward Riedl

    Svar till Moderaternas bidragslinje skjuter i höjden (2010-08-12 14:26)
    Sverige har efter den globala finanskrisen Europas mest välskötta ekonomi. Jag tror de flesta anser att Sverige klarat sig bra.

  7. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-08-14 20:24)
    Då misstolkar du medvetet eller omedvetet det jag skriver. Självklart behöver vi de övriga partierna i alliansen för att klara framtidens utmaningar. Bara ett arbetarparti syftar på att socialdemokratin övergett frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.