Edward Riedl (M)

Varför förstörs och stjäls våra valskyltar?

Grunden i en demokrati är att allas åsikter får komma till tals så att medborgarna har information och möjlighet att fatta beslut om vilka som skall styra Sverige (stat, landsting och kommun). En del i att nå ut med vår politik är valskyltar som på olika sätt skall förstärka de budskap vi vill kommunicera med väljarna. Jag har respekt för att inte alla dellar mina politiska värderingar. Däremot har jag mycket svårt att förstå när någon/några anser sig ha rätten att förstöra ett eller flera partiers valskyltar. I Hörnefors har det klottrats hakkors på våra valskyltar, i Skellefteå har ung vänster affischer klistrats över på våra valskyltar, i Umeå har någon helt sonika stulit en mängd av våra skyltar och på många ställen har de förstörts och sparkats sönder. Vem/vilka har så dålig respekt för demokrai?

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Marcus

    Edward, jag kan på heder och samvete lova att jag inte har haft något med detta att göra.
    Vill bara rengöra mitt namn innan du kommer med några anklagelser.
    Självfallet tycker jag att det är tråkigt när något sådant händer, speciellt med att folk i Skellefteå har satt upp ung Vänster affischer. Speciellt när det enda som händer är att det blir extremt dålig reklam för dem.

    På tal om demokrati så såg jag en person i Moderat tröja som stod och ville att folk skulle skriva på en lista för att stoppa Sverige Demokraterna. Tråkigt när folk inte förstår sig på hur demokrati fungerar 🙂

  2. Alejandro Caviedes

    Nu ska du framställa moderaterna som offer, som vanligt. Även Vänsterpartiet och Socialdemokraterna får sina affischer nerdragna, och i än större utsträckning än moderaterna skulle jag vilja säga. Sen tycker jag också det är fegt när du i andra sammanhang påstått att inga moderater skriver anonyma påhopp mot vänsterbloggare på VK, när du omöjligen kan veta vilka som står bakom signaturerna. Läsarna är inte så dumma som du tror.

  3. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-08-18 21:02)
    Om du ser tv inslaget så beklagar jag att även ni fått skyltar förstörda. Men att ni skulle vara värre utsatta än oss har jag svårt att tro.

    När det gäller kommentarer på bloggen vet ingen vem som gömmer sig bakom dessa anonyma signaturer. Däremot jobbar vi stenhårt i mitt parti för att vara schyssta och skriva med egna namn. Det kan säkert trots detta bli fel någon gång ändå – Då kommer jag vara den förste att beklaga detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.