Edward Riedl (M)

Mona Sahlin kastade sten i glashus

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin var snabbt ute och kritiserade Sofia Arkelsten för resor hon gjort likt många andra riksdagsledmöter. Hon sa till Aftonbladet: "En politiker får aldrig ens låta misstanken finnas om att man går att köpa". Åklagaren valde dessutom att inte gå vidare med Sofia eftersom hon inte gjort något fel. Men nu visar det sig att Mona Sahlin blivit bjuden av en intresseorganisation och fått biljetter till ett värde av 7500 kronor. Hon tog även biljetter åt sin son så de kunde titta på fem dagars tennis tillsammans. Det är så grovt enligt Lena Mellin (sosseskribent på aftonbladet) att hon menar att detta är att anse som muta.

Så när dammet har lagt sig i den mediala hetsjakten på min partisekreterare Sofia Arkelsten (M) kan vi konstatera följande:

1. Åklagaren har inget att gå vidare med gällande Sofia Arkelsten.

2. Mona Sahlin som var mycket bekymmrad över Sofias agerande kommer nu sannolikt att utredas för mutbrott.

Tänk så det kan gå.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

14 kommentarer

  1. Leif

    Så hur ska du ha det? Var det fel eller rätt. Eller är det bara fel när en sosse gör det medan det är rätt när en från dina led gör det? Politikerlogik på hög nivå

  2. Wotan

    Då borde ju du och Mona kunna bonda rejält i riksdagen. Glashuset är ju ditt favoritställe att kasta grejor, som jag och andra brukar påpeka.

    Angående sakfrågan håller jag med om att Mona inte borde vara den som pekar finger i första hand, men ska inte Arkelsten utredas bör ju verkligen inte Mona utredas heller.

  3. Isak

    Hur det kan bli muta eller bestickning är svårt att se,
    men att någon skall betala skatt på värdet är uppenbart.
    Skulle tro att det är samma för idrottsministern i det här fallet. Då blir det nog svårare för Arkelsten att tvätta
    av sig den klibbiga Shelloljan.

  4. Pelle

    Snälla Leif anklaga inte Edward för att vara logisk han jobbar bara som ”politisk papegoja” för högern!

    Ni andra var snäll mot Edward han har inte större intellektuell förmåga än den han visar på sin blogg han är högerpolitiker!

  5. Pelle 2

    Haha, jag tror jag såg paret Reinfeldt på Nobelfesten förra året. Och året innan. Och året innan. Flera tusen i muta där ju. Utred.

  6. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-11-02 15:04)
    Skillnaden mellan att delta som innbjuden på möten och rena nöjen (tennisbiljetter för Mona Sahlin och hennes son) borde du kunna se skillnaden mellan. Det ena är arbete vilket också åklagaren konstaterade – det andra är rena nöjen. Min poäng var dock ingen gradering utan det pinsamma faktum att Mona Sahlin kastar sten i glashus.

  7. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-11-02 18:14)
    Men till skillnad från dig har jag fått västerbottningarnas förtroende att representera vårt län i i riksdagen. Jag och mitt parti fick dessutom fortsatt förtroende att styra Sverige. Kan det vara så att din syn på min person och mitt parti är färgad av dina åsikter. Kan det också vara så att de inte delas av särskilt många andra…:)

  8. Pelle

    ”Ödmjuk” och helt utan omdömme som vanligt Edward, du har fått förtroendet av ett relativt litet antal ”högerbratts” att representera dem i riksdagen inte av Västerbottningarna!

    Nästan halva Sveriges befolkning ville inte ha mer högerpolitik i riksdagsvalet!

    Min syn på dig och den politik du företräder är naturligtvis baserat på min syn på hur Sverige borde styras!

    Jag frågar mig om din politiska åsikt styrs av ett ”napoleonkomplex” eller vad det kan vara?

    Och du, jag har aldrig sökt mig till offentligheten som du!

  9. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2010-11-03 18:41)
    Den som får mest stöd av medborgarna får möjligheten att under en begränsad tid leda landet innan det är dags att prövas igen. Så fungerar demokratin. Jag kan bara konstatera att alliansen regerar vidare efter valet och moderaterna är större än någonsin tidigare i Västerbotten under min ledning. Så din negativa syn på mig och mitt parti delas inte av så många som du tycks tro. Men det är dig trots detta helt fritt att tycka precis som du gör.

  10. JonasE

    Med tanke på hur snabbt förundersöknningen blev nerlagd i denna fråga så har du än en gång bara gjort dig löjlig med att försöka skyla över Ankelstens affärer, med att skulla på Salin i stället!!.
    Frågan är om denna ”affär” är framgrävd i detta syfte också??.

  11. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-11-04 13:41)
    Nu läser du inte vad jag skriver. Till att börja med kritiserar jag i grunden Mona Sahlins snabba kritik av Sofia då hon själv rimligen visste om att hon gjort precis liknande saker. Sedan var det inte jag utan en sosseskribent på aftonbladet som menade att Sahlins agerande var så pass grovt. Det finns i en av länkarna i bloggen jag skrev.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.