Edward Riedl (M)

Debatt som spårat ur

Jag läste idag en blogg som jag i vanliga fall inte brukar läsa själv som skrivs av en socialdemokrat från länet. Han fortsätter vulgärdebatten kring sjukförsäkringen med att fråga sig om vi från alliansen vill att sjuka ska ta livet av sig för att kunna sänka skatterna till oss själva.

Innan jag fortsätter kom då ihåg två saker. 1. Sverige har världens näst högsta skattetryck och världens högsta marginalskatter (dvs. den som tjänar mest betalar också mest i skatt både i kronor och ören men också procentuellt). 2. Sverige har i praktiken världens mest generösa trygghetssystem för arbetslöshet, sjukdom mm.

Alliansregeringen har satsat mer pengar än någon tidigare regering i historien gjort på den gemensamma välfärden samtidigt som vi sänkt skatterna för de som arbetar. Den vulgärdebatt där alliansen demoniseraras av röd-gröna företrädare dömde väljarna ut. Den har nämligen ingen förankring i verkligheten. Att på fullt allvar fundera om alliansens företrädare och väljare vill att utsatta människor ska ta livet av sig är ett rent osamkligt sätt att debattera.

Läs Connys socialist-blogg här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

37 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Ingen förankring i verkligheten? Min vän som är långtidssjukskriven funderar på att avsluta sitt liv. Vad har du och moderaterna att säga till min vän? Eller är det bara bra ur er synvinkel att ”tärande” personer inte finns kvar längre?

  2. Conny Forsström

    Hittar de sjuka bara på? Är det så? Är det alltså så att moderaterna och andra högerpartier älskar välfärd och social jämlikhet? Snälla Riedl, ni borde åtminstone vara ärliga. Om min vän funderar på självmord, borde ni inte åtminstone låtsas som om ni brydde er?

  3. Arbetare

    VULGÄRdebatt Edward Riedl?
    Ser du inte människan?
    Ser du inte en vän som oroas över omänskliga regler?
    Vulgärt är att spotta på de svagaste !!!
    Mänskligt är att försöka hjälpa och försvara dem.

  4. Arbetare

    Det första stora felet m reglerna, som du varken kan eller vill förstå, är;
    Att sjuka UTförsäkras. En tidsbestämd ny bedömning är INTE vad kritiken gäller. Den bör ske INOM försäkringen, så att de kroniskt sjuka utan arbetsförmåga aldrig UTföräkras!
    Ser man då att viss arbetsförmåga finns, ska man kunna fortsätta vara försäkrad på DELtid, och på deltid flyttas till Af.
    Det andra stora felet jag ser är;
    De som nu har sitt gamla jobb kvar på deltid säg 25% får nu slut dagar och måste säga upp sig för att gå till Af.
    De kan inte leva på 25%.
    När akassedagar är slut blir det soc

  5. Arbetare

    Tredje felet är att läkares intyg avvisas, läkaren ska med vid bedömning INOM försäkringen!

    Det är nu knappt 23000 utförsäkrade sjuka som går på socbidrag.
    Det finns fler absurditeter i nya reglerna, jag kan för mitt liv inte förstå hur ni tänker som försvarar rakt av, ev med viss beklagan.
    Jag tror att av politiska skäl vill ni inte erkänna felen.
    Och det är tragiskt=vulgärt, då de svagaste drabbas.

  6. JonasE

    Jo debatten HAR spårat ur, och likväl som vissa på vänstekanten inte kan erkänna vissa fördelar, så har ni på Högerkanten minst lika svårt att erkänna dess brister!!, utan kommer med ord som vulgärdebatt, demonisering, det var värre förr, osov…Vad tillför det debatten???.

    Statistiken kring hur sjuka hjälpts eller drabbats ignoreras i allt som talar reformen emot, utan de små saker som tycks gått rätt, skriker högern ut!!, i hopp om att dölja allt som gått fel!!.

    Så den urspårade debatten kan knappast högern svära sig fria från!!.

  7. Ancie

    Jag håller med om att istället för att skylla på än den ena än den andra så måste det göras nåt kreativt som förhindrar att dessa felaktiga utförsäkringar sker.
    Jag blir (som jag skrivit tidigare)utförsäkrad nu den sista Nov och jag har ingen möjlighet att återgå till något arbete,trots det är mitt hjärtas innersta önskan.
    Jag har massor av intyg av från alla möjliga läkare,sjg mm som säger detsamma.
    Det enda man möts av från FK är det klassiska svaret:sån är lagen! Nu blir det att leva på sambons lilla inkomst o julen kan vi glömma!
    Stoppa utförsäkringarna tills hålen täppts till!!!

  8. Ancie

    Jag måste bara få ge dig,herr Riedl en eloge för att du är så bra på att publicera kommentarer,oavsett om det är ros eller ris.
    Många av de kommentarer du får/fått är många ggr både hätska,dömande och många ggr rena personangrepp,men du publicerar dom ändå.
    Bra jobbat tycker jag!Trots att vi inte delar politisk åsikt tycker jag det är viktigt att kunna berömma någon.
    Kommenterade en KD blogg här i början av veckan men ägaren valde att inte sätta ut den,vilket gör mig riktigt besviken då den inte var hätsk eller otrevlig på något sätt,bara min situation.
    Denne person är oseriös i mina ögon.

  9. Varför ljuger du?

    Connys blogg finns inte ens med bland politikerbloggarna. Vad jag förstår har han inget politiskt uppdrag, utan han bloggar utifrån sina egna privata socialistiska åsikter.

    Detta verkar vara tillräckligt för dig för att anklaga socialdemokraterna för att smutskasta dig. Hur vet du om Conny ens är med i socialdemokraterna? Det framgår inte av hans blogg.

  10. Dennis

    Media lyfte fram en massa fall innan valet. Skulle vara bra om media också så här efter valet kunde belysa vad som hänt med alla de fallena. Har de tvingats söka försörjningsstöd eller har någon kunat gå tillbaka till arbetsmarknaden eller är det som allianspartierna säger, att man omförsäkras. Upp med fallena på bordet igen tack, alla medier även om valet är förbi. Är det så att sjuka människor tvingats söka försörningsstöd är det ett stort misslyckande för regeringen.

  11. RWR

    Du Conny borde ta och stötta din vän och se till att han får hjälp! Om det gått så långt att din vän är allvarlig i sin utfästelse behöver han/hon professionell hjälp!

    Tycker det blir lite plumt med din politiska retorik kring en sjuk person som alldeles tydligt är psykiskt instabil!

    Men allt för saken antar jag…

  12. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-11-13 22:27)
    Det som du nu gör är att sänka dig till den lägsta av sätt att debattera. Det finns inget stöd för att det du påstår faktiskt stämmer.

    Om du på fullt allvar har en bekant i din omgivning som funderar på självmord bör du hjälpa honom/henne till sjukvården för att få hjälp. Inte använda personen som ett politiskt slagträ.

  13. Edward Riedl

    Svar till Feng Shui (2010-11-13 22:27)
    Det finns ingen fakta som stödjer den tesen att självmordsfrekvensen skulle förändrats med förändringarna i sjukförsäkringen.

  14. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-11-13 22:28)
    Du har som alla andra i vårt land rätt att uttrycka dina åsikter. På samma sätt har jag rätt att kommentera det som du skriver.

  15. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-11-13 22:36)
    Den vulgärdebatt du bidrar till genomskådades av svenska folket när de gjorde tummen ned för det röd-gröna alternativet. Du kommer med påståenden som du inte kan backa upp med fakta.

    Människor omförsäkras. De som finns i sjukförsäkringen men bedöms ha arbetsförmåga eller bedöms kunna få arbetsförmåga med rätt stöd och hjälp omförsäkras till arbetslöshetsförsäkringen.

    Den bild du försöker måla upp har inte mycket med verkligheten att göra.

  16. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-11-13 23:12)
    Ingen annan svensk regering har satsat så mycket som alliansregeringen på vår gemensamma välfärd. Det är säkert besvärligt både för dig och andra på vänsterkanten att det är så verkligheten ser ut.

    Vi klarar av att satsa mer på vår gemensamma välfärd eftersom vi klarar jobb och företagande som är grunden för att ha pengar till välfärden.

  17. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-11-13 23:12)
    Del 2.

    Att påstå att andra saknar empati är ett lågvattenmärke från din sida. Det vittnar om en självgodhet som inte bidrar till ett seriöst debattklimat. Självklart är det fruktansvärt när människor av olika anledningar inte längre orkar leva.

    Om din vän på riktigt funderar över självmord borde rimligen du engagera dig i detta istället för att använda denne som ett politiskt slagträ.

    Det finns inget som visar att självmordsfrekvensen har gått upp i Sverige. Att du och andra försöker påstå annat är bara tråkigt.

  18. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-11-13 23:37)
    Självmordfrekvensen i Sverige har inte gått upp. När politiska debattörer ändå försöker låta antyda att så är fallet menar jag att vi hamnat i en vulgärdebatt. När detta dessutom kopplas till att påstå att de politiska motståndarna saknar empati tycker jag uppriktigt att man går över gränsen.

  19. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2010-11-13 23:47)
    Det finns idag inget politiskt parti som vill ha en annan modell än den vi har idag med försäkringsläkare som gör slutgiltig bedömning.

  20. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-11-14 03:24)
    Till skillnad från dig har jag inte mött en enda alliansföreträdare som påstått att det inte finns möjligheter att förbättra sjukförsäkringen. Däremot handlar det om vilken övergripande inriktning sjukförsäkringen ska ha. Där menar vi fortfarande från alliansen att sjukförsäkringen skall finnas för de som är sjuka.

  21. Edward Riedl

    Svar till Ancie (2010-11-14 11:51)
    Sjukförsäkringen ses just nu över för att minska risken för att människor ska hamna i kläm. Låter märkligt om även försäkringsläkaren anser dig vara i behov av sjukskrivning och du ändå ska ha tillgång till sjukersättning. Mitt råd är då att överklaga myndighetsbeslutet.

    Sedan hoppas jag att det löser sig till det bästa för dig.

  22. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-11-14 12:45)
    Det du påstår saknar stöd i verkligheten. Det finns inget som pekar på att självmordsfrekvensen förändrats i Sverige. Och ändå försöker du och andra påstå detta. Det är sannerligen att bedriva en vulgärdebatt. Att med hjälp av rena lögner demonisera de politiska motståndarna visar möjligen att ni saknar vettiga motargument.

  23. Edward Riedl

    Svar till Ancie (2010-11-14 12:54)
    Tack. Jag kommer att fortsätta låta alla komma fram så länge det inte verkar bryta mot lagen (hets mot folkgrupp osv).

    Jag är dessutom övertygad om att de mest osakliga påhoppen snarare ställer den enskilde skribenten i dålig dager. Har man goda sakargument behöver man inte vara otrevlig.

  24. Edward Riedl

    Svar till Varför ljuger du? (2010-11-14 18:41)
    Jag har (felaktigt eller inte) antagit att han är socialdemokrat. Han har aldrig skrivit att jag har fel på den punkten. Om han själv skriver att han inte är socialdemokrat ska jag givetvis inte skriva så i framtiden.

  25. Edward Riedl

    Svar till Dennis (2010-11-14 19:54)
    Den stora merparten omförsökras. De som omförsäkras men inte uppfyller arbetsvillkoret har inte rätt till a-kassa. Men de har då rätt till det yttersta skyddet i våra trygghetssystem som alla andra som inte uppfyller arbetsvillkoret men är arbetslösa.

    Tidigare skrämsel i media har visat sig vara väldigt obefogad när det senare följts upp. T.ex. cancerfallen vid förra årskiftet. men det renderar sällan i lika mycket media som rädslan innan.

  26. Conny Forsström

    Det handlar INTE om att använda någon som politiskt slagträ. Det handlar om att LYFTA FRAM de fall som går snett och sätta press på er politiker att förändra så att människor inte kommer i kläm! Min vän har gett mig tillstånd till detta. Förhoppningen är att min vän ska omförsäkras. Det är, i motsats till vad mina politiska antagonister tror, av omtanke som jag lyfter fram min väns fall. ALLA felbehandlade fall MÅSTE fram i ljuset. Ni politiker MÅSTE ha en press på er att göra något så inte fler människor avslutar sina liv!

  27. Conny Forsström

    Del II: Det räcker inte att lite halvhjärtat säga att ”sjukförsäkringen ses över”. Händer det verkligen något? Det måste gå FORT, annars kommer människor att avsluta sina liv. Vi talar om många människoöden som denna politiska reform har ett ansvar för!

  28. Ancie

    Jag har tagit upp ang en överklagan med mitt fack (en försäkringskunnig person)men det svar jag fick var att en överklagan inte gick att göra då det inte går att överklaga en lag.
    Själv varken kan eller orkar jag sätta mig in i hela den juridiska biten,men man vill ju gärna tro dem som ska kunna det.
    Jag vet ärligt talat inte vad jag ska ta mig till och min handläggare på FK skrattade bara åt mig när hon sa:Det är inte lönt att du överklagar det leder ingen vart.
    Man blir rätt knäckt till slut…

  29. Arbetare

    Ok du skriver om debatten. Om debattörernas fel och brister.
    Vill du svara i sakfrågan?
    1 Ska sjuka UTförsäkras innan bedömning, eller bör ny bedömning ske INOM försäkringen?

    2 Ska de som lyckats återgå på deltid till sitt fasta jobb tvingas säga upp sig?
    3 Ska läkares fleråriga intyg ha ngn rättslig betydelse hos myndigheten?
    4 Är en sjuk människa nu rättslös i samhället efter utförsäkring, förutom hänvisning till soc?
    OSA på 4 frågor, tack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.