Edward Riedl (M)

Alliansregeringen satsar på våra järnvägar

I debatten försöker de röd-gröna ibland att angripa våra anslagsnivåer för drift och underhåll av våra järnvägar. Budgeten för drift och underhåll av våra järnvägar var 2006 3,8 miljarder kronor när alliansen vann valet. 2010 var statens budget för drift och underhåll av våra järnvägar 5,6 miljarder kronor. Slutsatsen är att alliansregeringen ökat anslagen till drift och underhåll av våra järnvägar med inte mindre än 47% fram tills nu. Det kan vara väl värt att komma ihåg när de röd-gröna kommer med sin kritik. Nu senast Umeå:s kommunalråd Lennart Holmlund i hans blogg.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. AnC

    Det är väl så att Trafikverket inte heller är helt nöjda med era ”satsningar” på järnvägstrafiken…

    Det kan vara väl värt att komma ihåg när du dribblar med argumenten som den värsta Bagdad-Bob?

  2. RWR

    Edward ta en titt på denna artikel i Ny Teknik http://www.nyteknik.se/asikter/debatt/article2504193.ece

    Håkan Westerlund, KTH belyser på ett bra sätt åratal med eftersatt underhåll och räknar med en “skuld” på ca 30 miljoner.

    ”Han poängterar också att då de politiska ambitionerna leder till ökad spårbunden trafik måste underhållet öka. Att den förra S regeringen är högst med skyldig råder det ingen tvekan om!

    Han har också en del intressanta idéer som borde diskuteras Däribland OPS som skulle kunna ge ett behövligt bidrag och engagemang från den privata sektorn.

  3. RWR

    JonasE: Jonas Sjöstedt lovar gärna opportuna investeringar därför att han vet att det är du som får betala! Budget tak är nämligen inte ett problem.

    Vi har en järnväg som är eftersatt i underhåll sedan 20år tillbaka.

    Lustigt att då Jonas var i stödparti med S så hade han andra saker att bry sig om!

  4. Edward Riedl

    Svar till AnC (2010-11-15 16:38)
    Riksrevisionen har i en väldigt färsk rapport precis konstaterat två viktiga saker. 1. De menar att Trafikverket inte har belägg för att det saknas pengar till underhållet. 2. De har i samma rapport också konstaterat att järnvägsunderhållet kraftigt förbättrats de sista 4 åren.

    Nu hävdar också Trafikverket själva att de aldrig sagt att de saknar pengar för att lösa sina uppgifter.

  5. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-11-17 11:44)
    Om du ens tror att Jonas S. har rätt i denna fråga föreslår jag att du läser Riksrevisionens sista rapport. De konstaterar följande: 1. De menar att Trafikverket inte har belägg för att det saknas pengar till underhållet. 2. De har i samma rapport också konstaterat att järnvägsunderhållet kraftigt förbättrats de sista 4 åren.

    Faktum är att järnvägsunderhållet ökat dramatiskt under alliansregeringen.

  6. Edward Riedl

    Svar till RWR (2010-11-17 20:09)
    När de röd-gröna förlorade makten 2006 gick nästan 1/4 av anslagen till ränteavbetalningar på tidigare genomförda investeringar. Denna kvot minskar vi nu. Jag föreslår att de som gillar de röd-grönas ekonomiska syn kikar på ett avsnitt eller två på lyxfällan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.