Edward Riedl (M)

Reinfeldt pratar om hur jobben blivit fler under våra år vid regeringsmakten

fredrikr

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) inleder partiledardebatten i Sveriges Riksdag genom att prata om jobben. Sverige är bäst i EU och under våra år vid regeringsmakten har det blivit 250 000 nya jobb och vi har de starkaste och mest välskötta statsfinanserna. Vi söker förnyat förtroende för att fortsätta med en politik som ger fler jobb samtidigt som våra politiska motståndare vill höja skatterna på jobb och företagande.

 

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. "Dosan"

    Som vanligt är det en lögn, halvlögn eller siffertrixande. Ja, jobben har blivit lite fler men arbetslösheten är högre eftersom befolkningen ökat. Summa summarum, ni har inte lyckats med ett skit. Detta dessutom på bekostnad av att ni förstört välfärden och skapat en möjlighet för ett rasitiskt parti att komma till makten. Bra jobbat, gratulerar till att ni förstört landet!

  2. LenaAndersson

    Antalet arbetslösa har blivit cirka 77 000 fler, så arbetslösheten har ökat och särskilt antalet långtidsarbetslösa har ökat!
    Det är ekonomiskt oansvarigt att inte genomföra sextimmarsdag! Datorisering o robotisering och allmän ”effektivisering”, samtidigt som befolkningsmängden ständigt ökar, innebär att allt förre arbetsuppgifter behöver utföras manuellt samtidigt som antalet arbetssökande blir allt fler, vilket gör en sänkning av normalarbetstiden till 6 timmar per dag till ett oundvikligt absolut krav eftersom samhällsekonomin kollapser ifall ett allt mindre fåtal ska kunna försörja ett allt större antal som nekas att arbeta någonting alls! De anställda blir effektivare och felfriare och innovativare med sextimmarsdag istället för att som idag då de flesta med kontorsjobb halvsover bort de 2 sista timmarna av varje åttatimmarsdag vilket innebär ett gigantiskt ekonomiskt slöseri!
    Sverige måste arbeta mer genom att fler kan försörja sig själva genom att det blir självklart att schemalägga 6 + 6 alltså 12 istället för enbart 8 timmar per arbetsdag! Den bibehållna lönen ska givetvis kompenseras via sänkt arbetsgivaravgift vilket blir möjligt tack vare samhällets minskade kostnader för arbetslöshet och sjukfrånvaro, samt att fler orkar ta ut sin pension flera år senare!
    Moderaterna var emot sänkningen av arbetstiden till 8 timmar per dag, så ”nya” moderaterna är exakt lika mossiga som de alltid varit, och ni har exakt samma oförmåga att tänka ett steg längre!
    Moderaterna har valt att bekämpa de arbetslösa, tvinga dem arbeta heltid utan avtalsenlig lön som kommunala… slavar, istället för att bekämpa arbetslösheten! Arbetslösheten har ju som sagt ÖKAT med Reinfeldt som Statsminister och Borg som Finansminister!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.