Edward Riedl (M)

Tomma tunnor skramlar mest Lennart Holmlund

Återigen går Lennart Holmlund till anfall på alliansregeringens politik med väldigt lite på fötterna. Den här gången påstår han att alliansen vill göra Sverige till ett låglöneland. Medvetet eller omedvetet har Lennart missförstått vad Lars Calmfors säger om jobbskatteavdragets effekter.

Faktum är att Sverige idag intar första platsen i EU när det gäller högst lönekostnader. Det innebär att de som arbetar i Sverige har den bästa betalningen per arbetad timme i hela EU. Men inte bara det. I Sverige ökar lönekostnaderna också snabbare än i t.ex. Tyskland som är ett annat höglöneland.

Så återigen kan jag konstatera att tomma tunnor skramlar mest Lennart Holmlund (S). För ärligt talat Lennart kan du väl inte påstå att Sverige är på väg att bli ett låglöneland?

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Tom Glas

    En av de mer tragiska grundstommar som ständigt förs fram är att det lönar sig med utbildning. På till exempel Aftonbladets hemsida har tidigare studenter visat på att det kanske inte är helt lyckat med högskoleutbildning, då man ändå inte kan få arbete därefter.

    Sverige känns mer som ett låglöneland för högutbildade än något annat. Samtidigt svider det i mångas ögon att politiker utan större kompetens och utbildning tjänar inte bara två utan kanske tre till fyra gånger så mycket som en högskoleexaminerad.

    Vilka grupper i samhället satsar då moderaterna på?

  2. JonasE

    Att Aliansens politik strävar efter att sänka lönerna är bevisad fakta, och du gör dig bara löjlig när du försöker förneka detta !!.

  3. Erik

    ”För ärligt talat Lennart kan du väl inte påstå att Sverige är på väg att bli ett låglöneland?”

    Ptja,

    Massinvandring från tredje världen*> kraschad välfärd> lönedumpning.

    * Arbetslösheten bland t.ex. somalier ligger på 82% enligt Sveriges Radio.

  4. John

    7000 lärlingar går arbetslösa i Alliansens Sverige inom byggnads . Ska ni lägga ner byggutbildningen i skolan , för det är väl helt meningslöst att gå den utbildningen å tro att man ska få jobb. Släpa dig ut å besök Kulturhuset i Umeå som är under uppförande . Polacker har blivit anställda istället. Hur ska vi få en återväxt på arbetsmarknaden om inte vi får in lärlingar som ska ta över . Gör en kontroll inom transport tex , företag går i konkurs pga dessa låglöneföretag som tar över . Du säger en sak men gör tvärt om , Falskspelare.

  5. lf

    Men,tycker du att svenskar har betalat för mycket för sina jobb? Borg tycker ju det.
    Tycker du att Sverige skall bli ett låglöneland.
    Dina tunnor skramlar.Vad tror du svenska folket tycker?

  6. Seth

    Genom jobbskatteavdrag, spelar alliansen företagarnas melodi att hålla löneökningarna nere, då man fått mer i plåboken av staten. Man påstår att det är arbetsmarknadens parter som skall sköta lönebildningen, men jobbskatteavdragen är bara en förtäckt lönedumpning vid företagens årliga löneförhandlingar. Staten genom framförallt moderaterna har blivit en tredje löneförhandlingspart, detta var väl inte tanken !

  7. olof

    Varför skall det vara så svårt att skilja på de två begreppen lön och lönekostnad
    Alla kommentarer här, ondgör sig över den låga lön som betalas till anställda i näringslivet, på grund av utländsk arbetskraft mm.

    Vad jag kan förstå av inlägget från ER , avser han lönekostnaden som arbetsgivaren betalar för den anställde.

    Sanningen är ju den att Sveriges lönekostnader är i absolut topp i Europa.
    I lönekostnaden skall inberäknas sociala avgifter samt löneskatter.

    Den lön som den anställde får i plånboken är nettolönen som är kvar sedan sociala avgifter och skatt är betalda.

    I Sverige är beskattningen på arbetsinkomster 70 %
    (sociala avgifter 32% + löneskatt 38%)

    Om den anställde skall få ut 30 000 kr netto, måste arbetsgivaren betala 100 000 kr, varav staten skall ha 70 000.

    Detta är förklaringen varför utländska arbetare, som inte kräver att svenska företag betalar varken skatt eller sociala avgifter på arbetsinkomsterna, anser att Sverige är ett gyllene land, för snabba pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.