Edward Riedl (M)

Alliansens politik gör att Sverige står starkt

Har idag inne en debattartikel i Folkbladet om hur olika 1-maj firades i Europa! I Sverige demonstrerade vänstern med löften om att göra av med statens överskott. I övriga Europa demonstrerade vänstern mot nedskärningar i välfärden, mot höjda skatter och mot sänkta löner och pensioner.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

9 kommentarer

  1. Patrik ekelund

    Vadå göra av? Att sjuka ska kunna få den ersättning de behöver för att klara av livet, få en fungerande akassa och en bra offentlig sektor?

    Ditt samhälle gör de rika rikare, medans de sjuka och arbetslösa får betala!

    Och du är en krigsprofitör!

  2. Krister Klermalm

    … fortsättning

    Hur var det här med äpplen och päron? Ni gömmer människor i statistiken också såsom tidigare S majoritets styrda regiering gjorde. Vi har hur mycket folk som helst som studerar eftersom de inte kan få jobb, dessa räknas in i statistiken också av de som är arbetslösa, utöver de som fins inom Fas 3.

    Hur var det nu med ”massarbetslösheten” som under en tid såväl Reinfeldt och Borg talade om, är den högre eller lika mycket beroende hur man räkna den fakstiska arbetslösheten eller ej. Har den minskat så har utslagningarna blivit större. Även det behövdes ändra i sjukförsäkringen så skall det inte gå utöver FN konventionena.

    Trots ert massiva slöseri med skattemedel till de som redan har det bra har ni inte lyckats minska arbetslösheten. Den fattigaste tiondelen har fått sänkt disponibel inkomst. Det är ett fiasko.

  3. Krister Klermalm

    Att påstå såsom titeln till bloggartikeln är sann med modifakation. Finansiellt ser det ut att vi har klarat oss bäst i hela europa. Skenet bedrag dock när du ser över det humantära kalkylerna så har sverige inte skötts sig med god betyg.

    Det är riskfyllt att ha en minister som inte kan skilja emellan om fler jobb har blivit och sysselsättningsgraden. Räknar ni med graden och illa behandlingarna inom välfärden, har ni misslyckat med eran politik.

    Följderna med utförsäkringarna ur systemen gör att folkhälsan är sämre idag än innan införandet av sjukreformen. Samtliga inom Fas 3 ingår utanförskapet om vi ska hård dra att alla ska jobba med riktig a löner så har utanförskapet inte minskat. Om det ska var någon arbetslinje så ska alla ha sin egen inkomst.

    Eran bristande handlingskraft håller inte i längden hos väljarna. Ni tar inte ert politiska ansvarfullhet på allvar när både opinionen och de personer som har nyttjat sjuk-försäkringen ihop med remiss instanserna har klar gjort hur det komma skall bli och hur det slår ut folk på orimliga skäl.

    Ja det är frågan om det ska råda humantär välfärd eller omänsklig försörjning. Ann-Sofie Brännström Ringdal från Varnum i Ulricehamns kommun har en allvarlig ryggskada och är sängliggande nästan dygnet runt. Trots det anser försäkringskassan att hon har full arbetsförmåga och har nu beslutat att dra in hennes sjukersättning.

    Att komma med det slentriala repliken ”Jag kan inte gå in på det enskilda fallet” säger sitt tydliga antipatisk respektlöshet är oansvarligt med folks hälsa och välmående för sin dagliga tillvaro. Ingen är övermänniska i välfärdens maktposition över andra liv. Ni är inte intresserade av humantär välfärd och miljömässig satsningar som energieffektiviseringar i ROT-avdraget för flerfamiljshus i eran politik.

    fortsättning…

  4. Andreas

    Jag gör gärna av med statens överskott och dessutom min egen lön genom högre skatt om jag slipper se eller höra om ett enda offer till av er politik.

    Läser i vänsterspalten att du har en dotter på 12 år, du kan väl lyfta luren och höra med en av alla de ni krossat med er politik där på hemmaplan, Jimmy hur han har påverkats?

    Det handlar inte ens om politik för mig, det handlar om anständighet och grundläggande värderingar kring mänsklighet och medmänsklighet.

    Du är säkert en underbar familjefar och jag tvekar inte en sekund på att du ger din familj allt dom behöver..men snälla Edward, ha anständigheten nog att se hur Sverige ser ut. Är detta det tankesätt och ett arv du med stolthet för vidare till kommande generationer?

    Tack

  5. TC

    Ett par förslag som du gärna får föra vidare upp till Alliansregeringen, ifall du anser att de är bra förslag!
    För att förbättra skolresultaten, särskilt i områden med lågutbildade föräldrar och omotiverade studenter, så bör/måste läxläsning/självstudier vara obligatoriskt för alla elever och schemalagt med lärarstöd 2 timmar per dag efter att den ordinarie/vanliga skoldagen är slut! Denna läxläsning bör vara obligatorisk lärarstödd och schemalagd på ALLA grundskolor och gymnasieskolor, så att alla elever får en rättvis chans till inlärning via lärarstödda självstudier! Barn och ungdomar klarar inte av att prioritera läxläsning/självstudier framför TV-spel…, så därför bör/måste just läxläsning och självstudier vara schemalagda och obligatoriska!
    Arbetsgivaravgiften bör helt slopas under lika många månader som den arbetslöse varit arbetslös, alltså ju längre arbetslöshet desto fler månader som är befriade från arbetsgivaravgift! Detta skulle hjälpa dem som arbetsgivare anser minst attraktiva/anställningsbara samtidigt som de mest anställningsbara givetvis fortfarande kommer att vara attraktiva för arbetsgivarna.

  6. Edward Riedl

    Svar till Andreas (2012-05-05 00:18)
    Jag är stolt över de generösa trygghetssystemen vi har i Sverige. Den välfungerande och väl utbyggda välfärden ger alla bra och likartade förutsättningar i livet. Om detta ska vi slå vakt. Sedan kan vi resonera om nivåer mm. Men kritiken över våra trygghetssytem kommer att finnas oaktat regering

  7. Edward Riedl

    Svar till TC (2012-05-05 05:13)
    Vi genomför och planerar att fortsätta genomföra förbättringar på skolans område för att just hjälpa fler att nå upp till sin fulla potential. När et gäller arbetsgivaravgiften så har vi redan idag flera olika lättnader för främja de som står långt bort från arbetsmarknaden. I vissa fall när en person varit borta länge eller aldrig kommit in på arbetsmarknaden för faktiskt arbetsgivarna betalt för att tillhandahålla praktikplats. Mer går knappast att göra med den typen av instrument.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.