Edward Riedl (M)

Drömmen om rymden

Igår kväll såg jag ett program om de amerikanska  rymdprogrammen. Jag blir lika imponerad varje gång över vad vi människor kan åstadkomma. Rymdresor och utforskandet av universum skapar drömmar om ännu mer. Det kostar förvisso enorma summor att fortsätta men samtidigt ligger det i vår mänskliga natur att vilja utforska det okända. Samtidigt vet vi inte idag vilka framsteg som kommer att möjliggöras av att vi fortsätter att utforska det okända.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Max

    Fakta: den borgerliga livsåskådningen på teknik och ekonomi kommer aldrig att leda till att människan lämnar jorden mer än kanske tillfälligt.

    För att verkligen komma nånstans i våran utveckling behöver vi till att börja med avskaffa det förlegade konceptet som heter ”länder” och för det andra behöver vi avskaffa det klass-system som borgarna byggt upp under hundratals år för att tillskansa 90% av resurserna till 1% av människorna.

    Så enkelt är det. Utan en vänsterliknande politik kommer mänskligheten att sitta fast på denna planet. Det behövs solidaritet, sammanhållenhet och medmänsklighet för att komma ut i rymden. Inget av detta återfinns hos blåa människor.

  2. Svar till Max

    Jag är varken politiskt insatt eller särskilt intresserad men jag måste ändå kommentera ditt inlägg.

    Varför är det så viktigt att åka ut i rymden då?
    Vad ska vi där och göra, egentligen? Mer än vad vi redan gör idag.
    Vad är det för fel med att vara ”fast på jorden” då, om det nu är så?

    Vill bara påpeka att jag inte vill representera något särskilt parti.

  3. Edward Riedl

    Svar till Svar till Max (2012-04-15 18:39)
    Samma drivkrafter som gjorde att vi utforskade vår egen jord kommer förhoppningsvis att driva oss att upptäcka och utforska rymden. Exakt vad det kommer att medföra är nog omöjligt att svara på idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.