Edward Riedl (M)

S vill chockhöja arbetsgivaravgiften för unga!

Hade inne en artikel i folkbladet om socialdemokraternas förslag att göra det mycket dyrare för arbetsgivare att både anställa unga men även ha dem anställda. Synnerligen dåligt förslag om man vill att fler unga ska få chansen till ett jobb.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. HansJ

    S vill snarare återställa arbetsgivaravgiften för yngre medarbetare eftersom den inte hade avsedd effekt, dvs att fler unga skulle anställas, gav bara lägre kostnader för företag med unga anställda, t ex McDonalds. Ett annat exempel där alliansen ”ger bort” pengar är restaurangmomsen som inte heller haft effekt på rekryteringarna, här får krögarna med oförändrade kundpriser mera klirr i den egna pungen!

  2. Conny Forsström

    Som jag förstår saken vill väl S ta bort rabatten på arbetsgivaravgiften..som alltså inte gett några jobb. Om en åtgärd inte visar sig ge jobb, så är det väl bättre att satsa pengarna på andra saker, utbildningsmöjligheter t.ex (omskolning)…något som alliansen försämrat.

    Det är inte via att äta billiga hamburgare med lågavlönad arbetskraft som Sverige ska bli starkt..utan via utbildning så att arbetstagarna kan matchas bättre mot arbetsgivarnas behov.

  3. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2012-04-09 11:28)
    S höjer skatten på unga som vill arbeta för att bygga ut bidragssystem. Det är dit pengarna för deras skattehöjning kommer att gå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.