Edward Riedl (M)

Socialdemokraterna vill backa in i framtiden

Jag hade i veckan inne den här insändaren i VK. Eftersom inte alla som läser min blogg har VK:s papperstidning lägger jag in den här också.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

8 kommentarer

  1. Adrian

    Jadu Riedl, moderaterna har ju verkligen inte kommit långt när det kommer till jobb eller utbildning. Se vad som händer med platserna på universiteten. Sluta försöka trolla bort människor med siffror exempelvis som att säga att jobben har ökat med 10000 och sedan har Sveriges befolkning ökat ännu mer så i procent inte gjort någon skillnad.
    Motsäger du inte dig själv när du säger att det är fel att satsa på komvux och att sedan säga att vi ska investera i utbildning.
    Fler småföretagare har vi dock fått, men endast pga av den höga arbetslösheten…
    suck

  2. lf

    Ja, nog kommer denna blogg från en desperat moderat.Du har nog insyn i socialdemokraternas politik?.Har du någon bulvan.Om du inte har det och även om du har det så är det skitsnack.Du pratar om dina politiska motståndare.Det är naturligt i politiken.Men att beskriva socialdemokatisk politik som att backa in i framtiden,så kan man ju bara läsa historien.Hur många reformer genom åren har ni varit emot? Jag vill inte förnedra er med att ta upp detta.Alla medborgare bör beakta detta.

  3. Danderson

    Pratar du om eran arbetslinje som sänkt sysselsättningsgraden? Samma arbetslinje som fasar ut medborgare i osäkerhet? Den arbetslinjen som urholkar den fackliga verksamheten? Arbetslinjen som tycker man ska tjäna pengar på vård, skola och omsorg? Arbetslinjen där sjuka medborgare är kunder på en marknad istället för patienter?

    2006 när Alliansen kom till makten hade den svenska staten 70 miljarder i överskott. De 70 miljarderna har ni i Alliansen gett till höginkomsttagare via sänkta skatter. Sverige har dessutom gynnats av att INTE vara med i eurosamarbetet, något framförallt ni Moderater var för. Så att slå sig för bröstet att ni skulle föra något slags nytänkande politik, som går ut på att de som har mycket ska ha mer, är rent skrattretande.

  4. JonasE

    Komvux/Ams eller Fas politiken som ni infört, det är mer eller mindre samma sak har det visat sig, förutom att de som ligger i dessa system blivit fattigare !!.

    Gömma människor i statistik kan ni knappast svära er fria från heller, så vad du försäker säga i detta inlägg är för mig en gåta, då det mest liknar gnäll och kasta sten i glashus !!.

  5. Edward Riedl

    Svar till Adrian (2012-03-10 15:17)
    Jämför Sverige med övriga Europa så blir bilden av ett välskött Sverige i en orolig tid mycket tydlig. Sedan går det inte alltid att jämföra siffror när innehållet i siffrorna förändras över tid. Det blir lite som att jämföra äpplen och päron. Eftersom vi idag har betydligt färre sjukskrivna så ökar arbetskraften mm mm. Då blir jämförelser av procentsatser mindre relevant eftersom det mäter olika saker. I det läget är det faktiskt mer intressant att se vad som händer realt i ekonomin vilket vi framhåller.

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-03-10 16:40)
    Jag har aldrig påstått att all politik S drivit genom åren är dåligt. Däremot är det beklämmande när man vill återanvända politik som inte fungerat.

  7. Edward Riedl

    Svar till Danderson (2012-03-11 01:58)
    Trots den här typen av rätt onyanserade inlägg är jag övertygad om att människor i allmänhet faktiskt ser att Sverige klarat sig bättre än övriga Europa under en svår ekonomisk kris. När arbetslöheten skenar i andra länder växer jobben fram i Sverige. När andra länder tvingas montera ner välfärden i stora sparpaket har Sverige kunnat satsa på vår gemensamma skattefinansierade välfärd. När andra länders statskulder både fördubblats, tredubblats och fyrdubblats har Sverige fortsatt att minska statsskulden.

  8. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-03-11 14:30)
    Vi har också olika insatser för att hjälpa människor tillbaka. Så långt delar vi synen på verkligheten. Men om du verkligen försöker påstå att antalet människor i sjukskrivning, åtgärder och arbetslöshet är jämförbara går våra uppfattningar brett isär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.