Edward Riedl (M)

En klapp på baken – Ok eller inte?

Vi var nog många som såg melodifestivalen helgen som gick. Personligen saknar jag storheter som Carola, Lena PH och Herreys. Men har man barn som vill följa melodifestivalen så sitter man bänkad ändå. För en stor del av tv-publiken är mycket unga barn som följer artisterna och det som händer kring dem. När en 50-årig Thorsten Flinck klämmer den drygt 20-åriga Gina Dirawi på baken finns det olika sätt att reagera på. Programledaren Malou von Sivers tycker inte det var så farligt och SVT verkar tycka att det är mer än fråga för Thorsten och Gina att hantera. Problemet med sådana ställningstaganden är att de skapar acceptans för oacceptabelt beteende. På bästa sändningstid ser unga tjejer och killar att detta är ok eftersom ingen säger ifrån. Unga flickor ska inte behöva ta sådan skit och med tillgjorda skratt låtsas som om det är ok. Jag vill inte att min dotter ska behöva ta sådan skit. Jag vill inte att några tjejer ska behöva ta sådan skit. Vi måste alltid säga ifrån. SVT har ett ansvar som de hitintills inte tagit för att deras medarbetare inte ska bli tafsade på under arbetstid. Det är ingen fråga bara för Gina, det är en fråga för hennes arbetsgivare SVT och SVT som stor mediakoncern. Så nej – En klapp på baken är inte ok.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Joe Black

    Är ett sånt otroligt hyckleri i bland folks upprördhet som måste påpeka om hur hemskt gjort det var av Thorsten. Hade t ex valfri medelålders känd kvinna (Lotta Engberg, Carola eller vem som helst) gjort det samma mot t ex lille Björn Gustafsson hade det bara varit roligt och, kallats ”rumpkupp” och alla hade fnissat i kör. Kommer ihåg i Let´s Dance för några år sedan när den kvinnliga programledaren slet upp en manlig tävlandes skjorta och smekte hans mage och vilket liv det då INTE blev. Lika när Sanne Salomonsen grabbade tag om Schyfferts nakna skinkor i melodiskiten för X antal år sedan.

    Sexistiskt är att använda könsspecifik terminologi, samt att – till Dirawis försvar, som kvinna snarare än individ – behandla henne som evigt barn.

  2. Gunnar Lundqvist

    Du kommer att förändra världen med dina inlägg. Det känns tryggt att du är ledamot i riksdagen och bloggar om de verkliga problemen.

  3. Edward Riedl

    Svar till Joe Black (2012-02-06 22:59)
    Det handlar om olika maktförhållanden som gör kränkningen värre. Som ny och ung i branschen är hon redan i ett underläge. Att välja att inte se den här typen av strukturer och problem är valfritt. Jag väljer däremot att vara med och opinionsbilda för det jag anser vara rätt och fel.

  4. Edward Riedl

    Svar till Gunnar Lundqvist (2012-02-07 11:48)
    Min uppfattning är att det faktiskt är ett stort problem att tjejer/kvinnor ska behöva utstå sådant. Men att du inte ser eller förstår problemet innebär inte att din uppfattning delas av särskilt många.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.