Edward Riedl (M)

FN styrs av diktaturer

Jag har skrivt det förut. FN:s stora problem är att det styrs av diktatuerer. När Kina och Ryssland inte är beredd att följa med övriga världen när det gäller synen på Syrien och regimens övergrepp på den egna befolkningen blir det mycket tydligt.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

14 kommentarer

  1. REx

    Eftersom västmakterna med USA i spetsen gång efter gång missbrukar säkerhetsrådet för sina egna syften och ofta går lång utöver givna mandat för att gynna sina egna intressen så är det förvånande att de två övriga medlemmarna inte satt ner foten tidigare. Som man bäddar får man ligga liksom.

    Det är naturligtvis tråkigt att det drabbar befolkningen. Det är en skrämmande utveckling när det är den unga demokratin Ryssland och diktaturen Kina som står upp för säkerhetsrådets funktion, och anseende.

  2. ??

    vad fan är det du säger din dumma satans jävel??? Säger du att FN inte är demokratiskt? så jävla äcklig satans dum i huvudet du är. jag hoppas att du bryter nacken din jävla äckliga moderatjävel

  3. Håkan Rombe

    Så är det. FN:s generalförsamling domineras av diktaturer. Diktaturerna bryter varje sekund mot FN-stadgans deklaration om de mänskliga fri- och rättigheterna. Men i brist på annat får vi väl ha kvar denna diskussionsklubb. Kina är rädd för attackerna mot diktaturer runt om i världen eftersom det bränner under fötterna. Ryssland har militärbas i Syrien och exporterar krigsflygplan och andra vapen till den syriska klandiktaturen för miljarder. Gammal socialistkompis sedan kommunisttiden. Jag säger som USA:s FN-ambassadör Susan Rice. Jag är äcklad över Sovjets (förlåt Rysslands) och Kinas beteende.

  4. Johan

    ??:
    Oj, vad argumenten blir starka om man lägger till lite svordomar etc.

    Dagisnivå.

    Hur många av FN:s medlemsländer är demokratier? Räkna efter (enkel addition) innan du bryter nacken på folk.

  5. ceko

    Så enkelt är det inte som Du Edvard skriver. Kan Du förklara varför USA alltid röstar mot att Palestina blir erkänt som en fri stat. Men då blir det ju förbjudet för Israel att skapa nya bosättningsområden på Palestinsk mark. Således så är USA en diktaturstat, eller hur. Du kan ju svara på detta och inte bara klassa Kina och Ryssland som diktaturer.

  6. Edward Riedl

    Svar till ?? (2012-02-05 11:03)
    Du har helt rätt till din uppfattning även om ditt uppförande i övrigt lämnar en del att önska.

    Dock kvarstår min uppfattning att det är ett problem när viktiga beslut förhindras i FN av diktaturer. Men utveckla gärna hur du anser att det är demokratiskt att två länder kan stoppa ett FN-ingripande i Syrien där tusentals människor massakreras av regimen.

  7. Edward Riedl

    Svar till Håkan Rombe (2012-02-05 14:06)
    Precis. Det obehagliga är att det verkar finnas människor i Sverige som dessutom tycker att det är både demokratiskt och rätt att diktaturer kan förhindra att FN kommer till undsättning när diktaturer begår övergrepp på den egna befolkningen. Detta övergår min fattningsförmåga.

  8. Edward Riedl

    Svar till Johan (2012-02-05 15:46)
    Jag tror inte att en person med det språkbruket gjort en alltför djup analys av varken FN:s funktionssätt eller resultatet för de människor som mördas i tusental i Syrien.

  9. Edward Riedl

    Svar till Johan (2012-02-05 15:46)
    Jag tror inte att en person med det språkbruket gjort en alltför djup analys av varken FN:s funktionssätt eller resultatet för de människor som mördas i tusental i Syrien.

  10. Edward Riedl

    Svar till ceko (2012-02-06 10:18)
    Om du inte förstår att Kina är en diktatur tror jag att möjligheten att nå dig är begränsad. Det är så vitt jag vet den allmänna uppfattningen att Kina är en diktatur eftersom medborgarna inte får välja vem som ska styra Kina.

    Skälet att varken USA, Sverige mfl. har erkänt Palestina som en egen stat är enkel. Så länge de inte kontrollerar sit land fyller de inte alla kriterierna för ett erkännande.

  11. romi

    Svara på detta.

    Varför skakar Västvärlden hand med Qatar och saudia arabien, som skrämmer mig och flera andra miljoner kristna i aravärlden. Syrien är den absolut bästa landet i mellanöstern när vi pratar demokrati. Dom är närmast till demokrati jämfört med andra skit länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.