Edward Riedl (M)

IKEA sänker priset på sina restauranger

IKEA sänker nu priserna på maten på sina restauranger eftersom vi nu sänkt restaurangmomsen. Allt fler följer efter och förhoppningsvis kommer det snart också att märkas på att det blir fler kunder. Slår reformen väl ut kommer fler att ha råd att äta ute och oftare samtidigt som fler framförallt unga får ett första jobb. Både rut och rot-avdraget som kritiserats av oppositionen har lyckats långt över förväntan. Nu hoppas vi att även den här reformen ger fler ett arbete och människor en lite enklare och bättre vardag.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Leif

    För dom som inte hade råd att äta på restaurang innan sänkningen, tror du 6-8 kronor kommer spela så stor roll? Ibland spelar du nog dummare än du är.

  2. lf

    Nu ska du vänta till utvärdering har skett.Att slå sig för bröstet innan vi ser resultatet är nog att gå händelserna i för väg.Men det är ju du mästare på.

  3. Edward Riedl

    Svar till Leif (2012-01-07 10:37)
    Att det blir en ökad försäljning till följd av billigare priser vet vi. Hur mycket är fortfarande oklart. För om företagen inte trodde att sänkningen skulle leda till ökad försöljning skulle de givetvis inte sänka priserna utan bara ta del av ökade intäkter.

  4. lf

    Jag förstår att du vill påpeka att jag är en dum pensionär.Så kanske man behandla väljarskaran.
    Men jag vill ändå säga att
    resturantbranschen är väl den mest korrupta och oseriösa branch som finns i Sverige idag.
    Men det är klart, kan riksdagsmän äta billigare så har ju beslutet en poäng.
    Vanligt folk får gå på Konsum och titta efter rödmärkning

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-01-10 23:16)
    Du drar de mest obegripliga slutsatser av det du läser. Har jag påstått vid ett endaste tillfälle att du är dum?

    Däremot är det ibland bättre att du först läser vad jag skriver innan du häver ur dig då du redan har svaret på det som du skriver. I det här fallet skriver jag att jag hoppas reformen ska slå väl ut. För den som läser bloggen är detta uppenbart då det är precis vad hela bloggen handlar om. Din kommentar om att jag då tar ut något i förskott kan knappast vara skriven efter du läst min blogg så vitt jag kan förstå. Mitt svar blir då inte att svara dig genom en ny blogg i kommentaren utan sonika att be dig läsa bloggen igen då du rimligen inte gjort detta tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.