Edward Riedl (M)

Full sysselsättning är målet för alliansregeringen

SCB:s arbetskraftsundersökning för maj månad visade glädjande siffror med 21 000 färre långtidsarbetslösa jämfört med ett år tidigare och att 105 00 fler personer går till jobbet idag jämfört med för ett år sedan. Full sysselsättning är målet för alliansregeringen. Alla som kan jobba ska ha ett eget arbete att gå till.

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    ”Alla som kan jobba ska ha ett eget arbete att gå till”.
    – Gäller detta även alla som kan arbeta efter sin bästa arbetsförmåga villigt och tar sitt ansvar kan jobba ska ha ett eget arbete att gå till – Något skillnad är det; Din mening innebär bara alla friska som kan arbeta heltid ska få jobba, min mening innebär alla vill ta sitt ansvar och vill arbeta även med nedsatt funktion kan arbeta den tid de klarar av får egen försörjning av lön.

    Bland dessa 21’000 kan ha hamnat i Fas 3 eller börjat med studier. Vad räknas in er statistisk över fler som går till jobbet. Även om det kommer ifrån SCB så är det inte säkert att siffrorna stämmer beroende på vilka som ingår den summan. Precis ni gjorde med siffrorna kring förtidspersioneringarna som endast var 51 per dag, inte 140 för det var nybeviljade bostadstillägg, barntillägg etc som blev 141 stycken.
    Hur stort förtroende har ni egentligen med dessa uppgifter du kommer med när ni döljer endel sanningar såsom om konsekvenserna med sjukförsäkringen.

    Efter allt som har varit framtill nu är tilltron att alliansregeringen har målet för full sysselsättning något skadad. Dax att visa rätta färgen och korrekta vägen med eran politik. Lagt kort ligger, slut spelat för er, nu till verkligheten och ta ansvar för det ni gör.

  2. Conny Forsström

    Full sysselsättning är inte alls målet för några högerregeringar..det är ganska lätt att läsa sig till att de ekonomiska teorier ni ställer er bakom inom högern, kräver en viss arbetslöshet. Men retoriken låter förstås som om det handlar om full sysselsättning, när det egentligen bara är inflationsbekämpning ni är intresserade av, och det till priset av en viss arbetslöshet..och att det samtidigt håller ner lönerna tror jag inte att ni klagar över.

  3. JonasE

    Full sysselsättning??, är det verkligen full sysselsättning du menar??, eller skall jämviktsarbetslösheten behållas??…för då är det inte full sysselsättning vi talar om!!…..så vad menas??.

  4. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-07-04 00:33)
    Ditt sätt att skriva oroar mig. Du verkar leva i tron om din egen förträfflighet i skarp kontrast till dina motståndares onska och lömska syften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.