Edward Riedl (M)

Alla jobb behövs

Vi moderater kör nu en kampanj runt om i landet för jobblinjen under parollen "Alla jobb behövs". Det är en reaktion mot våra politiska motståndare som pratar om "skitjobb" och annat nedvärderande mot många viktiga yrkesgrupper. Vi menar att frisörer, städare, restaurangpersonal mfl både behövs och utför viktigt jobb. Genom att vi blir fler som jobbar kan vi också tillsammans bygga välfärden och välståndet starkare i Sverige.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

14 kommentarer

  1. Leif

    Det intressanta med skitjobb är ju lönen. Skall en som har ett skitjobb behöva ha två skitjobb för att klara av hyran och räkningarna? Vad ska skitjobb ha för lön

  2. Lars Gidlöf

    Jag vet att du publicerar alla kommentarer men du har ju börjat ny taktik, du svara på kommentarerna mycket sällan numera,och fraförallt de kritiska, ny taktik ser jag.

    Sen hittar du nu på att alla jobb behövs, varför inför Ni då inte som övriga länder i EU tonnageskatt, så vi med längsta kusten kan ha en egen handelsflotta? Varför istället subventionera branscher med mkt skattefusk, typ restaurang och städbranschen?

    Hur kan en restaurangjobb få kosta 1 miljon per jobb?

  3. lf

    Kan du precisera där ledande socialdemokrater har sagt att städare och restaurangpersonal utför skitjobb.Det tror jag blir svårt.Nu måste du nog du börja hyfsa dina bloggar.Annars kan du väl sluta om du inte kan skriva på ett vettigt sätt.Du kom ju med en direktlögn då du sa att du skulle svara på bloggkommentarer inom en till två dagar.Varför tar du till dessa överdrifter.
    Du riskerar din trovärdighet och väljarna förs bakom ljuset.

  4. Conny Forsström

    Vill moderaterna kämpa mot skitvillkoren som råder inom en del av jobben ifråga? Det är nämligen det som termen skitjobb innebär, att villkoren och lönen är dålig. Är moderaterna beredda att kämpa för bättre villkor inom låglöneyrkena?

  5. Isak

    Alla jobb behövs och skall betalas därefter. Moderaterna
    och Herr Riedl kan inte plocka fram ett enda exempel där
    någon från det socialdemokratiska partiet har kallat
    städare ,frisör och restaurangjobb för skitjobb. Du är väl-
    kommen att citera dessa och jag sätter lunchen som du för
    några år sedan skulle bjuda på emot.
    Däremot så är det många arbetslösa som genom FAS 3 erbjud-
    its terapi till villkor som man inte kan leva på. Detta är
    skamligt och det har genom SVT och uppdrag granskning ock-
    så tydligt framkommit hur den Moderatledda regeringen ut-
    nyttjar människor för att snygga till arbetslöshetsstati-
    stiken. Moderaterna kallade 2006 5% för massarbetslöshet.
    2011 har vi 7% vad heter det då?

  6. lf

    Jag måste fråga dig uppriktigt:varför skriver du bloggar då du inte kan svara på kommentarerna ?Om du inte kan svara på kommentarerna vilken dialog för du då med väljarna?

  7. Ante Johansson

    Jag håller med. Alla jobb är viktiga och nödvändiga. Därför ska också alla jobb ha schyssta villkor och en bra lön.

  8. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-05-10 16:54)
    Ni från vänsterkanten ser ner på människor genom ert språkbruk. Oavsett vilket arbete som utförs ska man kunna leva bra på den lön man får.

  9. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2011-05-10 17:46)
    Jag har i flera bloggar beskrivit hur jag svarar på kommentarer. Alla får ett svar men inte lika snabbt längre. Det spelar ingen roll om kommentaren är kritisk eller inte.

    Sedan gör du i vanlig ordning det ofta väldigt enkelt för dig. RUT-avdraget för hushållsnära tjänster har gjort en svart arbetsmarknad vit. det innebär att de som arbetar där omfattas av det skydd en reguljär anställning faktiskt ger i form av försäkringar och annat. Sedan har många fått ett jobb tack vare att den sektorn växer.

  10. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-05-10 17:48)
    När Karin Wanngård (S) (föreslagen att leda socialdemokraterna i Stockholm) uttalar sig om skitjobb får det väl anses vara en ledande företrädare för socialdemokratin. Det är inte en vanlig medlem direkt.

    När det gäller hur jag svarar på bloggkommentarerna hänvisar jag dig till de bloggar jag skrivit som är mer utförliga.

  11. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2011-05-10 18:05)
    Självklart ska vi jobba för rimliga villkor och löner på arbetsmarknaden. I Sverige är det inte minst parrterna på arbetsmarknaden som sköter det. Sedan har alliansregeringens jobbskatteavdrag inneburit att människor med låga inkomster får behålla betydligt mer när skatten är dragen. Det handlar om en dryg 1000-lapp mer kvar i plånboken varje månad sedan alliansen vann valet 2006.

  12. Edward Riedl

    Svar till Isak (2011-05-10 19:00)
    Läs Karin Wanngårds (S) uttalanden.

    Siffrorna 2006 och idag är inte jämförbara då vi mäter på olika sätt. Vi har valt att inte dölja arbetslösa, sjukskrivna och förtidspensionerade på det sätt som de gamla socialdemokraterna gjorde. Idag kan vi mäta våra siffror med siffror från omvärlden.

  13. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-05-10 19:32)
    Jag har inte det minsta dåliga samvetet för mitt sätt att sköta bloggen. Berätta vilken riksdagsledamot från länet (eller utanför) som svarar på fler bloggkommentarer och dessutom snabbare). De flesta har inte ens någon blogg.

    Jag har i ett par bloggar beskrivit hur jag avser att besvara kommentarer och inom vilken tid.

    Slutligen skriver jag bloggarna för de som väljer att läsa dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.