Edward Riedl (M)

Jobbigt för vänstern

Tystnaden från den svenska vänstern i frågan om Libyen går knappast att tolkas på annat sätt än att de har det jobbigt. Dels har vi en galen diktator som inte drar sig för att slakta sin egen befolkning och dels har vi supermakten och den av vänstern hatade demokratin USA. Utan hjälp från USA har vi från den demokratiska delen av världen svårt att hjälpa utsatta människor i andra delar av världen. Mönstret känns igen. Först älskar vänstern diktaturerna ända tills dess det inte längre går att blunda för övergreppen. Då blir de snabbt de största kritikerna till varför inget gjort något tidigare. Sedan tystnar de eftersom USA tar ledartröjan och där befinner vi oss just nu. Men snart kommer den USA-hatande vänstern att hitta något att kritisera i själva insatsen precis som de gjort tidigare.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Klockren analys. USA försöker hålla sig i bakgrunden för att slippa kritik från betongpakten vänster-islamism men har det svårt eftersom USA är den dominerande makten i NATO. Och EU har kanske inte kapacitet att leda aktionerna. De gamla kolonialmakterna Frankrike-Storbritannien är väl inte heller optimala som aktionsledare. Konflikterna söder om Medelhavet är Europas angelägenhet i hög grad och EU borde ha förmåga att verkställa FN:s beslut i fallet Libyen.

  2. Dennis

    Håller med dig. Synen på demokrati ifrån vänterhåll är ju vidrig. Vi har ju lokalt fenomen här i stan där Holmlund blir hudflängd för att han har en egen åsikt på vem som blir (s) partiledare samt hur deras valprocess gått till. Verkar inte vara högt i tak i detta parti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.