Edward Riedl (M)

Sluta klaga på UD – Ställ de röd-gröna och SD till svars istället

I dagens globaliserade värld där svenskar på semester och i jobbet besöker allt fler länder allt oftare blir svenska beskickningar på plats i dessa länder många gånger avgörande när något går snett. Till detta har alliansregeringen fortfarande stora ambitioner att vara en fredsfrämjande kraft i vår omvärld. När det nu kommer klagomål på UD i Japan blir jag faktiskt lite irriterad när jag vet att de röd-gröna tillsammans med sverigedemokraterna tillsammans ekonomiskt försvagat regeringskansliet (där dessa kostnader ligger). Missnöjet borde riktas mot de oansvariga oppositionspolitiker vi har i Sverige snarare än på underbemannade beskickningar i andra länder.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Lars Gidlof

    Märker att du slutat svara på kommentarerna nu, är det så att dina kunskaper brister så till den grad att du inte vill svara med ”kloka” politker ord??

    Sen, varför anklaga de rödgröna och SD? Varför har Ni sänkt skatten så mycket då, har det inte med anslag att göra???

  2. Leif

    Som vanligt skyller Edward på andra än att ta eget ansvar. Bara för att man fått en motgång betyder inte det att man kan skita i sitt ansvar. Bedrövligt av Alliansen

  3. JonasE

    Så det är de Röd-Grönas och SD:s fel att svarige har underbemannade beskickningar??…..sist jag kollade var det en Alliansregering i Sverige!!…

    Men det är ”tydligen” inte Alliansens fel att Försäkringskassan vill läga ner lokalkontor på grund av Alliansens sparkrav!!.

    Skylla ifrån sig, och undvika ansvar kallas det…det är väl ändå ni som styr(än så länge)!!….eller??.

  4. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlof (2011-03-13 19:32)
    Jag har inte slutat svara på kommentarer. Däremot kan det ta olika lång tid beroende på arbetsbelastningen i övrigt.

    Trots att en majoritet av svenska folket röstade på de fyra allianspartierna så har vi inte majoritet i kammaren med nuvarande valsystem. Det innebär att när de röd-gröna och SD samarbetar så förlorar folkmajoriteten i riksdagen. Detta hände när det gällde anslagen till regeringskansliet där kostnaderna för bl.a. våra ambassader ligger.

    Så situationen har inget med skattesänkningar eller annat att göra. Tvärtom har våra skattesänkningar för vanligt folk som jobbar gjort att Sverige har fler i arbete vilket gjort att vi nu har Europas starkaste ekonomi.

  5. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-03-14 00:38)
    Läs det första svaret där jag förklarar att alliansen förlorar omröstningar när de röd-gröna och SD samarbetar vilket skedde i det här fallet.

    Vi tar ansvar för Sverige. Men när de röd-gröna tar bort pengar från viktiga samhällsfunktioner med hjälp av SD får det konsekvenser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.