Edward Riedl (M)

Jag blir less på allt överklagande

Jag läser nu att en privatperson överklagat bron i Sundsvall. Självklart ska vi ha bra rättsligt skydd i Sverige. Men frågan är om det är rimligt att enskilda överklagningar ska kosta oss skattebetalare 100-tals miljoner kronor och kraftigt försena viktiga projekt. Jag tycker inte det – Vi måste förenkla den här typen av hantering. Jag hoppas att bron i Sundsvall inte fördyras allt för mycket av detta.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Pelle

    Tråkigt populistiskt inlägg i Lennart Holmlund-anda. Klart att folk ska ha rätt att överklaga och det utan att få löpa gatlopp i media. Vid denna typ av beslut om oåterkalleliga ingrepp på en omgivning måste alla få komma till tals.

  2. Skogsägare

    Rätten att överklaga borde inskränkas till att endast gälla sakägare. Då skulle man slippa dessa okynnesöverklaganden från Korpens Kamrater, Vargens Vänner och allt vad de heter.

  3. Edward Riedl

    Svar till Hans (2011-02-02 09:36)
    Jag kan tyvärr inte denna viktiga kommunala fråga i sak och har därmed svårt att ge dig något bra svar. Min förhoppning är givetvis att de ansvariga försöker hitta den bästa och mest rationella lösningen.

  4. Edward Riedl

    Svar till Skogsägare (2011-02-02 17:03)
    Det är en möjlig väg. Samtidigt kan andra också ha intresse av att yttra sig trots att de inte är sakägare. Men processen borde kunna förenklas avsevärt både i tid och omfattning för att minska samhällets kostnader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.